T
theking
Ramazan Pidesi Tarifi İcin Malzemeler
*Yarım su bardağı sut
*1,5 su bardağı un
*Biraz zeytinyağı
*1 paket toz maya
*1 fiske tuz
*Yarım cay kaşığı mahlep
Sosu icin ;
*1 yemek kaşığı yoğurt
*1 yumurta sarısı
*Corek otu susam
Ramazan Pidesi Tarifi Yapılışı Derin bir kaba 1 bucuk su bardağı un u eleyerek koyuyoruz
Sonra 1 paket toz maya ekleyip bir fiske tuz koyuyoruz
Sutun birazını ekleyip zeytinyağı da koyduktan sonra iyice yoğurmaya başlıyoruz
Sonra sutun kalanını ekleyin iyice yumuşak hamur elde ediyoruz
Yoğurma işlemi cok onemli 10 dakika yoğurdum sonra uzerini strecleyip nemli bez ile kapadım 3 saat mayalanmaya bıraktım
Sonra mayalanan hamurumu cok az zeytinyağı ile yuvarlak bir şekil veriyorum
Parmaklarım ile once yuvarlak yapıp sonra yine parmaklarımı bastırarak kare kare şekil veriyorum Ve 30 dakika tepside mayalanmaya bırakıyorum
Bir kasede 1 yemek kaşığı yoğurt yoğurt suyu cok az ve yumurta sarışını cırpıp yarım saat daha mayalanan pidemin uzerine suruyorum sonra catal ile şekil verdiğim kısımların uzerinden gecip corek otu susam serpip 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyorum Afiyet Olsun
*Yarım su bardağı sut
*1,5 su bardağı un
*Biraz zeytinyağı
*1 paket toz maya
*1 fiske tuz
*Yarım cay kaşığı mahlep
Sosu icin ;
*1 yemek kaşığı yoğurt
*1 yumurta sarısı
*Corek otu susam
Ramazan Pidesi Tarifi Yapılışı Derin bir kaba 1 bucuk su bardağı un u eleyerek koyuyoruz
Sonra 1 paket toz maya ekleyip bir fiske tuz koyuyoruz
Sutun birazını ekleyip zeytinyağı da koyduktan sonra iyice yoğurmaya başlıyoruz
Sonra sutun kalanını ekleyin iyice yumuşak hamur elde ediyoruz
Yoğurma işlemi cok onemli 10 dakika yoğurdum sonra uzerini strecleyip nemli bez ile kapadım 3 saat mayalanmaya bıraktım
Sonra mayalanan hamurumu cok az zeytinyağı ile yuvarlak bir şekil veriyorum
Parmaklarım ile once yuvarlak yapıp sonra yine parmaklarımı bastırarak kare kare şekil veriyorum Ve 30 dakika tepside mayalanmaya bırakıyorum
Bir kasede 1 yemek kaşığı yoğurt yoğurt suyu cok az ve yumurta sarışını cırpıp yarım saat daha mayalanan pidemin uzerine suruyorum sonra catal ile şekil verdiğim kısımların uzerinden gecip corek otu susam serpip 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyorum Afiyet Olsun