Son Konular

Ramazan Ayında Hangi Dualar Okunur

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Orucluyken Okunacak Dualar

Ramazan Ayında Okunacak Dualar

Allah'ım! Bu gunde tuttuğum orucu gercek oruc tutanların orucu gibi ve ibadetimi gercek ibadet edenlerin ibadeti gibi kıl; bu gunde beni gafillerin uykusundan uyandır; sucumu bu gunde bağışla; ey alemlerin ilahı! Affet beni, ey sucları affeden Rabbim!

Allahım! Bu gunde emrini uygulamak icin beni guclendir; bu gunde zikrinin guzel tadını bana tattır; kereminle beni bu gunde şukrunu eda etmek icin hazırla; bu gunde hıfzın ve ortunle beni (gunah ve beladan) koru; ey basiretlilerin en basiretlisi

Allah'ım! Bu gunde oruc tutup ibadete durmam icin bana yardımcı ol; bu gunun surcme ve gunahlarından beni uzaklaştır; bu gunde surekli olarak seni zikretmeği bana nasip eyle; tevfikinle ey yolunu şaşanları hidayet eden!

Allah'ım! Bu gunde bana huşu ehlinin itaatini nasip eyle; mutevazı insanlar gibi donuş yapıp tovbe etmemle goğsumu genişlet; emanınla, ey korkanların emanı ve guveni!

Allah'ım! Bu gunde beni hoşnutluğuna goturecek bir kılavuz kıl bana; bu gun Şeytan'ı bana ulaştıracak hicbir yol bırakma; benim yerleşeceğim ve rahat edeceğim yeri cennet kıl; ey arayanların hacetlerini yerine getiren Rabbim!

Ayrıca;

İftara Yakın

Allahumme ya vasialmağfiratiğfirli

İftar Esnasında

Allahumme leke sumtu ve bike amentu ve aleyke tevekkeltu ve ala rızkıke eftartu ve savme ğadin neveytu
duası okunur

S

Domuz Eti Neden Zararlıdır ve Haramdır?

S

Oruclu olan kimse nasıl abdest alır?

1. Konular

1. 1.284.247
  2. Mesajlar

1. 1.670.693
  3. Kullanıcılar

1. 33.204
  4. Son üye