- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
RAM öğrencisi ne demek?
Rehberlik Araştırma Merkezleri, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı rehberlik, psikolojik danışmanlık ve özel eğitim konularında ailelere ücretsiz hizmet veren merkezlerdir. RAM'larda Özel eğitim ve Rehberlik olmak üzere iki bölüm vardır.
Kaynaştırma öğrencilerine ne denir?
Kaynaştırma öğrencisi nedir? Öğrenmesiyle ilgili özel durumu, devlet hastanesinden heyet raporuyla belgelenen çocuğa kaynaştırma öğrencisi deniyor. Kaynaştırma öğrencisi olarak özel eğitim alacak çocukların özellikleri 5 başlık altında incelenir.
Kaynaştırma tanısı ne demek?
Kaynaştırma öğrencisi, özel eğitime ihtiyacı bulunan bireylerin kendi akranları ile birlikte eğitim ve öğretim görmesine imkan tanıyan bir sistemdir. Bir diğer ifade ile kaynaştırma öğrencisi engelli ve engelli olmayan bireyleri yan yana getirmektedir.
RAM da kimler bulunur?
Rehberlik araştırma merkezleri genellikle her ilçede bir tane bulunmaktadır. Kurumda özel eğitim öğretmenleri ve psikolojik danışmanlar çalışmaktadır. RAM'da çalışan personel, hafta için 09.00-17.00 saatleri arasında hizmet vermektedir.
Kaynaştırma eğitimi ne demek?
Çocuğu normal hale getirmek değil, onun ilgi ve yeteneklerini en iyi şekilde kullanmasını sağlamak, toplum içinde yaşayabilmesini kolaylaştırmaktır. Özel eğitime ihtiyacı olan bireyin akranlarıyla aynı kurumda eğitim görme hakkı vardır. Kaynaştırma, özel ve genel eğitimin ayrılmaz bir parçasıdır.
Kaynaştırma öğrencisi kimlere denir?
Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) göre zihinsel, işitme, görme, bedensel yetersizliği, dil ve konuşma, özel öğrenme güçlüğü, otizmli, dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu olanlar kaynaştırma öğrencisi adıyla okullarda öğrenim görebiliyorlar.
Kaynaştırma öğrencisi nasıl tespit edilir?
Öğrencinin kaynaştırma öğrencisi olmasına, okulların bağlı olduğu Rehberlik ve Araştırma Merkezleri (RAM) ve psikiyatrik değerlendirmelerin yapıldığı hastanelerden alınan raporun seviyesiyle karar veriliyor. Raporda ağır düzeyde zihinsel engelli olanlar kaynaştırma öğrencisi olamıyor.
Kaynaştırma raporu kimlere verilir?
Kaynaştırma raporu; Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı Rehberlik Araştırma Merkezleri'nin, IQ düzeyi 60-90 arasında olan, dikkat dağınıklığı ve özel öğrenme güçlüğü çeken atipik otizm tanılı öğrenciler için verdiği bir belgedir.