Editör
Efsanevi Üye
Radar nasıl tespit edilir?
Tahmin edilen hedef üzerine gönderilen güçlü radyo dalgaları hedefe ulaştığında radar sistemine geri dönmektedir. Bu dönüş şekline göre hedefin ne kadar uzaklıkta olduğu ve hedefin büyüklüğü cihaz üzerinde görünmektedir. Ayrıca hedefin yönü, yüksekliği ve menzili ile ilgili bilgilerde cihaza kayıt edilmektedir.
Radar tespit cihazı yasal mı?
KULLANIMI YASAK Madde 51/5-a'ya göre hız sınırlarını tespite yarayan cihazların yerlerini belirleyen veya sürücüyü ikaz eden cihazları imal veya ithal etmek yasak. Bu yasağa uymayanlar 2 bin 203 lira ile 3 bin 673 lira arasında para ve 6-8 ay arasında hapois cezasına çarptırılıyor.
Radar tespit nedir?
Radar tespit nedir?
Otoyol üzerinde belirli noktaya yerleştirilen Radar Hız Tespit Cihazı ile Plaka Tanıma Sistemi entegre olarak çalışır. Araç geçişi esnasında araç plakası ve araç fotoğrafı ile birlikte aracın hız bilgisi veritabanına kaydedilir.
CD radarın gözünü alır mı?
CD radarın gözünü alır mı?
Antalya Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürü Hüseyin Çalhan, radara yakalanmamak için dikiz aynasına CD-DVD asan, plakayı saç spreyiyle boyayan ve radar aracını görünce frene basan sürücüleri uyararak, "Bunların hiçbiri işe yaramıyor. Radar sinyalini şaşırtmak mümkün değil" dedi.
CD neden asılır?
balkona gelen güvercin vs. gibi kuşları uzak tutmak için yapılan hareket. cd nin en ufak esitinde hareket etmesi ve yaptığı ışık yansıması zaten ürkek olan hayvanları uzaklaştırmaktadır. balkon korkuluğuna asılan rüzgar gülüde aynı görevi görür.
Dikiz Aynasina CD asmak ne demek?
90'lı yıllarda kasetçalarlar popülerken, dikiz aynasına CD asmak, CD'yi aldım, dinledim, sıkıldım, arabamda CD çalarım var ve prestijliyim anlamına geliyordu. Hatta CD üzerine bakarak kişinin müzik zevki de anlaşılabiliyordu.
Radara kaç km ile girilir?
Radara kaç km ile girilir?
Hız ihlalini önlemek için ise radar sistemleri kullanılmaktadır. Radar ölçüm mesafesi aracın büyüklüğüne ve radar ölçüm yöntemlerine göre değişmekle birlikte sabit ölçüm yapan radarlarda, minimum 30 metreden maksimum 1,5 kilometre mesafeye kadar algılama yapılabilmektedir.