Editör
Efsanevi Üye
Rabbim hangi duaları kabul eder?
"Peygamberimiz (s.a.v.), bir kimsenin bu duayı okuduğunu işitince ona buyurdu ki: "Sen ism-i A'zam'la dua ediyorsun. Bu dua ile Cenabı Hakk'tan ne istenirse verilir, dua edilirse kabul olunur."
En hayırlı dua hangisi?
La ilahe illallahül'azim-ül-halim la ilahe illallahü Rabbül-Arş-il'azim la ilahe illallahü Rabbüs-semavati ve Rabbül-Erdı Rabbül'Arş-il-kerim. Anlamı: Allah'ım beni tüm sıkıntılarımdan kurtar. Şüphesiz sen her şeye gücü yetensin. Beni de en hayırlara vesile olacak şekilde arındır.
Cennete girmek için hangi dua okunur?
Cennete girmek için hangi dua okunur?
Dârü'l-mukame (sonsuza dek kalınacak yer), Cennâtü'n-naîm (nimetlerle dolu cennetler), El-makamü'l-emîn (güvenli makam). Cennete götüren salih ameller!
En güzel nasıl dua edilir?
En güzel nasıl dua edilir?
Sahih hadis-i şerif kaynaklarında belirtilen "–Sizden biriniz namaz kıldığı vakit, önce Rabbini tâzim ve senâ etsin, sonra Peygamber'e salavat getirsin, bundan sonra da istediği şekilde dua etsin!" (Ebû Dâvûd, Vitir, 23/1481) rivayete göre ilk Allah'a şükür sonra Efendimiz (SAV)'e salavat ve en sonda kendi …
Ne istersen iste kabul olan dua?
'Estağfirullah min külli ma kerihallah, Estağfirullahel'azim ellezi la ilahe illa hüvel hayyel kayyume ve etubü ileyh. ' Bu çok etkili olan dilek duasının Arapça okunuşu şeklidir.
Allah kimin duasını kabul etmez?
Usul ve adabına riayet ederek müminlerin yaptıkları dualar kabul olur. Mümin olmayan insanların yaptığı ile usul ve adabına uymadan yapılan dualar kabul olmaz.
Ne yaparsam cennete giderim?
Ne yaparsam cennete giderim?
Cennete gitmek için kişinin salih amel işlemiş ve iman etmiş olması gerekir. Bir hadiste de belirtildiği gibi kişi, helallere yakın durup haramlardan kaçarsa cennete girebilir. İşlenen her sevap ve yapılması farz olan ibadetleri yerine getirmek kişinin cennete girmesine yardımcı olacaktır.
Peygamber Efendimiz cennete gitmek isteyenler için tavsiyeleri nelerdir?
Peygamber Efendimiz cennete gitmek isteyenler için tavsiyeleri nelerdir?
Peygamberimiz (s.a.v.), cennete gitmek isteyenler için şu tavsiyelerde bulunmuştur: "Siz bana altı konuda garanti verin, ben de size cenneti garanti edeyim:
- Konuştuğunuzda doğru söyleyin.
- Söz verdiğiniz zaman onu yerine getirin.
- Size bir şey emanet edildiğinde onu sahibine verin.
- Namusunuzu koruyun.