Modoratör
Efsanevi Üye
PTT kamu iktisadi teşebbüsü mü?
1954 Yılında Kamu İktisadi Teşebbüsü (KİT) olan PTT Genel Müdürlüğü, 1984 yılında Kamu İktisadi Devlet Teşebbüslerinin yeniden düzenlenmesi ile ilgili olarak çıkarılan 233 sayılı KHK ile Kamu İktisadi Kuruluşu (KİK) statüsüne geçirilmiştir.
Posta ve Telgraf ne zaman kuruldu?
Posta ve Telgraf ne zaman kuruldu?
23 Ekim 1840, TürkiyePTT / Kuruluş
PTT kimlere satıldı?
PTT kimlere satıldı?
Daha önce Ulaştırma Bakanlığı'na bağlı olan şirket 2017 yılında Varlık Fonu'na devredildi.
Posta Nezareti hangi padişah döneminde kurulmuştur?
Osmanlı haberleşme kurumu Kanuni Sultan Süleyman'ın Sadrazamı Lütfi Paşa döneminde (1539-1541) ülke çapında Menzilhaneler yapılarak bir teşkilata kavuşturulmuştu. Bu teşkilat 1840 yılında kurulan Posta Nezareti'nin oluşumuna kadar devam etmiştir.
Türkiyede kaç tane PTT şubesi var?
Türkiyede kaç tane PTT şubesi var?
(PTT) Genel Müdürü Kenan Bozgeyik, geçen yılı yüzde 30 kar ile kapatan kuruluşun şu an 4 bin 500 olan şube sayısını 5 yıl içerisinde 15 bine yükseltmeyi hedeflediklerini söyledi.
PTT hizmetleri nelerdir?
PTT hizmetleri nelerdir?
PTT'nin Hizmetleri Yurtiçi ve yurtdışı posta ve telgraf hizmetleri başta olmak üzere bankacılık, mobil telefon, kargo ve tahsilât hizmetleri veriliyor.
Posta teşkilatı ne zaman kuruldu?
İlk Posta Teşkilatı, Tanzimat Fermanı ile yaşanan gelişmelerin sonucu olarak Osmanlı Devletinin tüm halkının ve yabancıların posta ihtiyaçlarına cevap vermek amacıyla Nezaret olarak 23 Ekim 1840 tarihinde kurulmuştur.
PTT kim tarafından kuruldu?
PTT kim tarafından kuruldu?
Osmanlı İmparatorluğuPTT / Kurucusu
PTT Genel Kurulu kimlerden oluşur?
PTT Genel Kurulu kimlerden oluşur?
YÖNETİM KURULU
- Gökhan TUNCER. PTT A.Ş. Genel Müdürlüğü Tanıtım ve Medya Dairesi Başkanı Yönetim Kurulu Üyesi.
- Şaban YÜKSEL. PTT A.Ş. Genel Müdürlüğü Satın Alma Daire Başkanlığı Daire Başkanı Yönetim Kurulu Üyesi.
- Abdulkadir KARABOĞA. PTT A.Ş. Mardin Başmüdürlüğü Başmüdür Yönetim Kurulu Üyesi.
Tarihte ilk posta teşkilatını kim kurdu?
Persler. İlk gerçek posta işlemleri Persler tarafından geliştirilmiştir. Pers Kralı Büyük Kiros (MÖ 550) ve onun halefi Darius dönemlerinde posta sistemine rastlanmıştır.
Askeri posta teşkilatı ne zaman kuruldu?
Askeri posta teşkilatı ne zaman kuruldu?
Posta ve Telgraf Nezâreti
Genel bilgiler
Kuruluş tarihi | 1871 1911
Önceki kurumlar | Posta Nezâreti (1840-1871) Telgraf Nezâreti (1855-1871)
Kapanış tarihi | 4 Kasım 1922
Sonraki kurum | Posta ve Telgraf Müdüriyet-i Umumiyesi
PTT bir banka mı?
PTT bir banka mı?
PTT Bank, bir mevduat bankası gibi çalışmaz. Daha çok PTT'nin bir tahsilat bankası görevini üstlenir. PTT 1840 yılında kurulmuş bir Türk girişimi olduğu için de PTT Bank da yerel bir banka sayılabilir.
Tüm PTT şubeleri kargo alıyor mu?
Kargolar dağıtıma çıkmaz, vatandaşlar şubeye gidip teslimatı yapılmış kargoları kendileri alırlar. Diğer PTT kargo şubeleri ise hafta sonu hizmet vermezler. Tüm PTT kargo şubeleri pazar günleri kapalıdır. PTT şubeleri sabah 8.30'dan 12.30'a kadar açıktır.
PTT'de ne gibi işlemler yapılır?
PTT'de ne gibi işlemler yapılır?
Telgraf …
- Kredi Kartı Ödemeleri.
- Nakit Yatırma ve Ödeme İşlemleri.
- Bireysel Kredi Ödemeleri.
- PTT Kredi İşlemleri.
- Aracılık İşlemleri.
- Efektif İşlemleri.
- Ön Ödemeli Kart İşlemleri.