Modoratör
Efsanevi Üye
Psikoterapide çerçeve nedir?
Psikoterapinin sağlıklı ilerlemesi için seanslarda uygulanan bazı kurallar vardır. Bu kurallar terapinin etik ilkeler bağlamında yürütülmesini sağlar ve danışana güvenli bir terapi ortamı sunarak onun ruhsal gelişimini destekler. Bu kurallar bütününe terapi çerçevesi denir.
Psikologlar arkadaşlarına terapi yapabilir mi?
Psikologlar arkadaşlarına terapi yapabilir mi?
Psikolog neden arkadaşlarına ve akrabalarına terapi yapamaz?
Danışanın sorumlulukları nelerdir?
Danışanın sorumlulukları nelerdir?
Danışanın başlıca sorumlulukları seanslara vaktinde gelmek ve gelemeyeceği seanslar öncesinde, birimi ve ilgili kişiyi bu konuda bilgilendirmektir. Yardım alma, önerilen sürekliliği sağlamayla mümkün olduğundan, seans erteleme ve art arda iptal durumlarında danışanın birimle yeniden iletişime geçmesi gerekmektedir.
Klinik psikologlar hastanede çalışabilir mi?
Psikologlar genellikle sağlık, eğitim, akademik, araştırma-geliştirme, danışmanlık merkezleri, rehberlik ve araştırma merkezleri, okullar, rehabilitasyon merkezleri, huzurevleri, özel eğitim merkezleri, hastaneler, hapishaneler, çocuk mahkemeleri gibi alanlarda faaliyet gösteren kamu ve özel sektör kurum ve …
Psikoloji öğrencisi nerelerde staj yapabilir?
Psikoloji öğrencisi nerelerde staj yapabilir?
Özel danışmanlık merkezleri, hastaneler, adliye, şirketler, insan kaynakları departmanları ve daha birçok alanda psikoloji stajyer fırsatı bulunabilir.
Kırmızı Oda Binnur Kaya psikolog mu?
Kırmızı Oda Binnur Kaya psikolog mu?
Doktor Hanım – Psikiyatrist ve kliniğin sahibini dizinin başrolünde yer alan Binnur Kaya canlandırıyor. Binnur Kaya'nın hayat verdiği psikiyatrist, Prof. Dr. Gülseren Budayıcıoğlu'nun kendisidir.
Kırmızı odadaki gibi psikolog var mı?
Gülseren Budayıcıoğlu'nun aynı adlı eserinden alıntılanarak kurgulanıyor. Dolayısıyla Kırmızı Oda'daki psikolog da Dr. Gülseren Budayıcıoğlu oluyor.