Son Konular

PSC nelere bakar?

Modoratör

Efsanevi Üye
Puan 38
Çözümler 0

PSC nelere bakar?

Liman Devleti Denetimi (PSC) standart altı gemileri belirleyerek standartlarını yükseltmek amacıyla oluĢturulmuĢ bir çeĢit uluslararası yaptırım gücüdür. Ülkelerin, kendi limanlarında olan yabancı bayraklı gemileri; emniyet, çevre ve güvenlik hususlarında uluslararası düzeyde belirlenen kriterlerce denetlemeleridir.

PSC hakkı nedir?

PSC hakkı nedir?
Liman Devleti Denetimleri (PSC), geminin ve ekipmanının durumunun uluslararası düzenlemelere uygun olduğunu ve geminin bu kurallara uygun olarak işletildiğini denetlemek için yapılan ulusal limanlardaki yabancı gemilerin denetlenmesidir.

Port State Control Officer nedir?

Gemiler seferleri botunca Port State Control veya PSC olarak kısaltılan liman devleti denetimlerine girerler. Bu denetimler, geminin ve ekipmanının durumunun uluslararası sözleşmelerin gerekliliklerine uygunluğunu denetler.

Port State Control nasıl olunur?

Port State Control nasıl olunur?
1) Denizcilik ile ilgili bir üniversitede lisans seviyesinde eğitim almış olmak. 2) Gemi emniyet ve denetimi ile ilgili eğitim almış ve yeterlilik kazanmış olmak. 3) Bayrak devleti sürveyörü olarak gemilerin Sözleşmelere uygun denetlenmesi ve sertifikalandırılması konusunda iki yıllık hizmeti tamamlamış olmak.

Türkiye hangi MoU ya üye?

Türkiye'nin taraf olduğu Liman Devleti Kontrolü Birliği ise Akdeniz ve Karadeniz MoU'larıdır.

PSC sertifikası nedir?

PSC sertifikası nedir?
Görülen Tutulma Eksikliklerini Önleme Önerileri Eğitimi Eğitim Amaçları: PSC, uluslararası düzenlemelere uyum sağlamak ve standart altı gemilerin faaliyetini ortadan kaldırmak için uyumlu bir denetim sistemi yoluyla çalışmayı amaçlamaktadır.

MoU nedir Denizcilik?

açılımı: "paris memorandum of understanding on port state control", web sitesi: http://www.parismou.org/ dir… 1982'de 14 avrupa ülkesinin girişimiyle kurulmuştur, şu an 20 ülkenin denizcilik otoriteleri (devletin denizcilik adına atadığı mercii diyelim) bu organizasyona dahildir.

Liman devleti ne demek?

Liman devleti ne demek?
Liman devleti kontrolü (PSC), ülkelerin kendi limanlarında, Bayrak Devleti dışındaki yabancı tescilli gemileri incelemesi ve uygun olmayan gemilere karşı harekete geçmeleri için bir denetim rejimidir. Gemilerin standartlarına ilişkin birincil sorumluluk Bayrak Devletine aittir.

Mou nedir Denizcilik?

Gemi kontrol memuru nasıl olunur?

Gemi kontrol memuru nasıl olunur?
Nasıl Gemi Kontrol Memuru Olunur? Gemi kontrol memuru olmak için iki yıllık eğitim veren denizcilik meslek yüksekokullarının Deniz ve Liman İşletmeciliği, Deniz Ulaştırma İşletme ve ilgili bölümlerinden mezun olma şartı bulunmaktadır.

Paris MoU ne demek?

Paris MoU Nedir?: Paris Liman Devleti Kontrolü Mutabakatı, gemilerin emniyetli yönetimi, denizlerde can ve mal güvenliği, deniz kirliliği gibi birçok alanda uluslararası kurallara uygunluğu denetleyen dünyanın ilk ve en önemli liman devleti kontrolü rejimlerinden biri olarak kabul görüyor.

Türkiye Paris Momerandumuna göre hangi listede?

Türkiye Paris Momerandumuna göre hangi listede?
Paris Memorandumu'na dahil ülkelerin liman devleti denetlemelerinde ortak anlayış geliştirme amaçlı kurdukları Paris Memoranumu'nun 2015-2017 döneminde yapılan denetlemelere ilişkin Beyaz, Gri ve Kara Listeleri açıklandı. Buna göre, Türkiye, Beyaz Liste'deki yerini korudu.

Gemi Sörvey ne iş yapar?

Denizcilikle ilgili mevzuat veya uluslararası sözleşme kurallarına göre sörvey mahallerinde denetim yapan, rapor hazırlayan ve sonuçlarını belgelendiren kişidir.

PSC yani Liman Devleti Denetimi, uluslararası düzeyde belirlenen kriterlere uygun olmayan gemileri belirleyerek standartlarını yükseltmeyi amaçlayan bir denetim mekanizmasıdır. Bu denetimlerde gemilerin emniyet, çevre ve güvenlik hususları incelenir ve uluslararası sözleşmelerin gerekliliklerine uygunluğu kontrol edilir.

Port State Control Officer ise gemilerin ve ekipmanlarının durumunu denetleyen kişidir. PSC denetimleri, gemilerin uluslararası düzenlemelere uygun olup olmadığını belirlemek için yapılan ulusal liman denetimleridir.

Port State Control'un bir üyesi olabilmek için denizcilikle ilgili bir üniversitede lisans seviyesinde eğitim almak gerekmektedir. Ayrıca gemi emniyeti ve denetimi alanında eğitim almış ve yeterlilik kazanmış olmak ve bayrak devleti sürveyörü olarak en az iki yıl hizmet vermiş olmak gerekmektedir.

Türkiye, Liman Devleti Kontrolü Birliklerinden Akdeniz ve Karadeniz MoU'larına üyedir. PSC sertifikası ise uluslararası düzenlemelere uyum sağlamak ve standart altı gemilerin faaliyetlerini engellemek amacıyla işleyen bir denetim sistemi için verilen belgedir.

Paris MoU, gemilerin uluslararası kurallara uygunluğunu denetleyen önemli bir liman devleti kontrolü rejimidir. Türkiye'nin Paris Memorandumu'na göre Beyaz Liste'de yer aldığı bilinmektedir.

Gemi Kontrol Memuru olabilmek için denizcilikle ilgili bölümlerden mezun olmak ve gerekli eğitimleri tamamlamak gerekmektedir. Gemi Sörvey ise denizcilik mevzuatına uygunluk denetimleri yaparak rapor hazırlayan ve belgelendiren kişidir.

Ipconfig flushdns ne ise yariyor?

7 Derya Hangi denizler?

1. Konular

1. 1.284.245
  2. Mesajlar

1. 1.670.673
  3. Kullanıcılar

1. 33.203
  4. Son üye

Geri
Üst Alt