Editör
Efsanevi Üye
Protokolün uygulandığı yerler nerelerdir?
PROTOKOL KURALLARININ UYGULANDIĞI KAMUSAL YERLER
- Yöneticilerin makam odaları
- Resmi otomobiller.
- Resmi toplantılar.
- Resmi törenler.
- Resmi davet ve ziyafetler.
Protokole nasıl hitap edilir?
1-Yöneticinize daima saygılı hitap edin. Ona taşıdığı ünvana göre, "sayın müdürüm", "sayın başkanım", "sayın kaymakamım" ve "sayın valim" deyin veya "efendim" diye hitap ederek söze başlayın. 2-Üstünüzün makamına girerken ceketinizin düğmeli olmasına dikkat edin, palto ve şapka ile girmeyin.
Protokol ve görgü Kuralları Nelerdir?
Protokol ve görgü Kuralları Nelerdir?
Genel olarak protokol, törenlerde ve resmi ilişkilerde uyulması gereken kural ve kaideler bütünüdür. Protokol resmi ilişkilerde izlenecek yol, yöntem ve görgü kuralları anlamına gelir ve sözkonusu kuralları uyulması nezaket açısından gereklilik, protokol açısından ise zorunluluktur.
Dekana ne diye hitap edilir?
Resmi ilişkilerde amirlere ve üstlere hitap ederken genel kural saygıdır. Sayın Müdürüm, Sayın Dekanım vb.
Protokol eğitimi nedir?
Protokol eğitimi katılımcıya kurumu temsil etme ve diğer çalışanlara örnek olabilme adına resmi ortamlarda protokol bilgisini veriyor. Ayrıca eğitim bu bilgileri uygun yer ve zamanda iletişim içinde bulunduğu kişi ve kurumlarla çalışırken davranış olarak sergileme ve uygulama becerisini kazandıracaktır.
Protokol oturma düzeni nasıl olur?
Protokol oturma düzeni nasıl olur?
Ev sahibi ve sahibesi karşılıklı otururlar. Onur konuğu, ev sahibesinin sağına, onur konuğunun eşi ise ev sahibinin sağına oturur. Onur konuğundan sonraki konuklar, mevki ve yakınlıklarına göre dizilirler. Örn: İkinci önemli konuk, onur konuğunun eşinin sağ tarafına, eşi ise onur konuğunun sağ tarafına oturur.
Protokol kuralları hangi olay ile başlamıştır?
Bu sözcük ilk kez Fransa'da 1330 yılında «Resmi Belge» ve «Anlaşma Tutanağı» anlamında kullanılmış; 1829 yılından itibaren «Devlet ve Hükümet adamlarıyla olan resmi ilişkilerde, resmi davet ve törenlerde önde gelme hakkı; kıyafet ve biçimsel davranışlar konusunda uyulması gereken kurallar bütünü» anlamında kullanılmaya …
Üniversite hocalarına ne ad verilir?
Yükseköğretim kurumları ile beraber üniversitelerde eğitim veren ve araştırma gerçekleştiren öğretmenlere akademisyen denir.
Protokolde resepsiyon nedir?
Protokolde resepsiyon nedir?
Resepsiyon; milli ve resmi vesilelerle kutlamalarda, kuruluş günlerinde, her türlü yıl dönümde, üst düzeydeki atamalarda ve görevden ayrılmalarda, yabancı resmi konuk veya seçkin bir ziyaretçi onuruna düzenlenen kabul törenidir.