Modoratör
Efsanevi Üye
Proje Yönetimi Departmanı ne yapar?
Proje yöneticisi, proje üretimi sürecindeki her ayrıntıdan sorumludur denebilir. Projede çalışacak ekipleri kurar, ekipler arasındaki koordinasyonu sağlar ve bir projenin başarıyla tamamlanması için tüm sorumluluğu üzerine alabilecek beceriye sahiptir.
Proje Yönetimi Baseline nedir?
Baseline proje yönetiminde, proje planınız için açıkça tanımlanmış bir başlangıç noktasıdır. Projenizin ilerlemesini ölçmek ve karşılaştırmak için sabit bir referans noktasıdır. Bu, projenizin zaman içindeki performansını değerlendirmenize olanak tanır.
Proje oluşturma süreci kaç aşamadan oluşur?
Genellikle proje yönetimi beş aşama içerir.
CPM belgesi nedir?
CPM belgesi nedir?
CPM (Critical Path Method), her türlü projenin planlanması ve yönetimi için güçlü bir araçtır. İnşaat endüstrisine uygun bir yöntemdir ve daha önce inşaat planlama ve kontrolünün temelini oluşturan konvansiyonel çubuk grafikler ve ilerleme grafiklerinden çok daha kullanışlı ve kesin bir yaklaşım sunar.
Proje yönetimi ne iş yapar?
Proje yönetimi ne iş yapar?
Proje sorumlusu; çalışılan firmanın alım, satım, üretim, satış ve pazarlama gibi süreçlerinde geliştirilen projelerin, hayata geçirilme aşamalarından sorumlu olan kişidir.
ERP Proje Yönetimi ne yapar?
ERP (Enterprise Resource Planning / Kurumsal Kaynak Planlama), şirket bilgilerini yönetmek için kullanılan, stratejik iş süreci yönetim araçlarından oluşan bir yazılımdır. ERP proje yöneticisi ise, ERP sistemini geliştirmek ve uygulamakla sorumlu kişilere verilen unvandır.
Proje temel çizgisi nedir?
Temel Çizgi (baseline) proje takviminizin herhangi bir andaki görüntüsüdür. Bu görüntüleri saklayarak projede ilerleme oldukça orijinal planla karşılaştırma imkânınız olur. Proje ekibiniz ile birlikte çalışarak kapsamlı bir proje takvimi çıkarın.
Bir projede zaman çizelgesi performansının ölçülmesi için neler kullanılır?
Zaman Çizelgesi Yönetimi Planı aşağıdakileri içermelidir; Proje zaman çizelgesi modeli – Kullanılacak zaman çizelgesi metodolojisi ve zaman çizelgeleme aracı belirtilmelidir.