- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Programın faydaları nelerdir?
Programın Faydaları Nelerdir?
- Dünya'nın en büyük ekonomileri ve iş piyasalarında iş tecrübesi edinmek,
- Cv'nize ekleyebileceğiniz etkili referanslar elde etme,
- Dünya'nın farklı bölgelerinde yeni kültürler tanıyarak yeni bir Dünya görüşü kazanmak,
- Kendi çalışma alanınızda pratik yaparak tecrübe kazanmak,
Eğitim programlarının okul düzeyinde faydaları nelerdir?
Okula dayalı program geliştirmenin temel faydası hiç şüphesiz ki eğitim programlarının çevre ve okul şartlarına daha uygun olması, öğrenci, veli ve toplumun ilgi ve ihtiyaçlarının büyük ölçüde karşılanabilmesidir. Zaten program geliştirmenin okul düzeyinde yapılmak istenmesinin temel amacı da bunlardır.
Gerçekleşen program nedir?
2. Uygulamadaki/Uygulanan/Öğretilen/Gerçekleşen Program : Resmi ve yazılı program teoriktir. Resmi programda yazılanlar harfiyen hayata geçmeyebilir veya yazılanlardan çok daha fazlası ortaya çıkabilir. Bunda resmi programın algılanışı, öğrencilerin yatkınlıkları, okulun çevresi ve olanakları etkilidir.
Eğitim programının önemi nedir?
Eğitim programının önemi nedir?
Eğitim programı okullarda aktarılacak bilgilerin düzenlenmesini ve sistemli hale getirilmesini sağlar. Eğitimin amacına ulaşabilmesi için içeriğin öğrencilere düzenli bir şekilde aktarılması gerekmektedir. Bu da sadece eğitim programlarıyla mümkün olmaktadır.
Ders müfredatını kim hazırlar?
Ders müfredatını kim hazırlar?
Okullarda uygulanacak olan öğretim programları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından oluşturulurken öğrenim planları yani müfredatlar öğretmenler tarafından hazırlanır. Her öğretmen kendine bir müfredat hazırlar ve bu müfredat eşliğinde öğrencilerine ders verir.
Eğitim programlarının ulusal düzeyde faydaları nelerdir?
Eğitim programları, ulusal ya da uluslararası düzeyde kaliteli bir eğitim sistemi kurma, ülkenin kalkınmasını ve gelişmesini sağlayacak nitelikli insan gücü yetiştirme, toplumsal ve kültürel değerlerin korunmasını ve geliştirilmesini destekleme gibi amaçlara yönelik olarak geliştirilirler.
Eğitimde program türleri nelerdir?
Posner'a Göre Eğitim Programı Yaklaşımı:
- Resmi Program (Açık – Yazılı Program):
- 2. Uygulanan Program (Gerçekleşen – İşlevsel):
- 3. İhmal Edilen Program (Geçersiz – Gerçekleşmeyen):
- Örtük Program (İnformal – Gizil):
- Ekstra Program (Destekleyici-Fazladan):
Eğitimde Program Geliştirme ne demek?
Eğitimde program geliştirme eğitim amaçları doğrultusunda aktarılacak bilgilerin tasarlanması, içeriğin oluşturulması, uygulanması, değerlendirilmesi ve değerlendirilme sonucunda eksik yerlerin belirlenerek programın yeniden düzenlenmesidir.