Son Konular

Programci olmak icin ne yapmaliyim?

Modoratör

Efsanevi Üye
Puan 38
Çözümler 0

Programcı olmak için ne yapmalıyım?

Bilgisayar programcısı olabilmek için Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Programcılığı bölümünden mezun olmak gerekiyor. Bilgisayar programcısı olmak isteyen kişiler üniversitelerin 2 ve ya 4 yıllık bölümlerinde bulunan Bilgisayar programcılığı bölümünü tercih edebiliyorlar.

Yazılım yapmak için nereden başlamalıyım?

"Yazılıma nereden başlamalıyım?" sorusunun ana cevabı, statik dilleri öğrenmek ile başlar. Üst düzey mobil uygulamalar ve en iyi web site back-end'leri genellikle statik dillerden biriyle oluşturulmuştur. Java, C, Swift, C++ ve C# gibi her amaca uygun diller statik dillerdir.

Yazılım öğrenmek için bilgisayar şart mı?

Yazılım öğrenmek için bilgisayar şart mı?
Decapat. Yapacağınız işlere bağlı, mesela masaüstü programlama için 1-2 GB RAM bile yeter, ekran kartına takılmaya bile gerek kalmaz. Ama oyun gibi yüksek performans gerektiren yazılımlar için güçlü bir bilgisayar şart.

Ne kadar sürede programcı olunur?

Ne kadar sürede programcı olunur?
30 yaş yazılım için geç bir yaş değil. algoritmanın mantığını, veritabanını, yazılım araçlarını ve kodları öğrenmek için (eğer günde ciddi bir mesai harcarsan) çok uzun zaman almaz. günde 8 saat yüklensen 6 ayda uzmanlık seviyesine kadar ulaşabilirsiniz.

Lise mezunu yazılımcı olur mu?

Lisans mezunu vs lisans mezunu olmayanlar %2'si ise lisede okuyor ya da önlisans programına kayıtlı. Bu istatistiğe göre, yazılımcı adaylarının Türkiye'de genelde üniversite seviyesinde eğitimi olduğunu söyleyebiliriz.

Yazılım en kolay nasıl öğrenilir?

Yazılım öğrenmek isteyen kişiler yazılımı farklı kaynaklardan öğrenebilirler. Yazılım öğrenme noktasında okul, kurs ve görsel eğitim setlerinden yardım alınabilir. Ayrıca kitap ve internet sitelerinin yardımı ile yazılım da kolay bir şekilde öğrenilir.

Yazılımcı olmak için matematik şart mı?

Yazılımcı olmak için matematik şart mı?
Konuyu özetleyecek olursak yazılıma başlarken matematik bilmek gibi bir şart yoktur. Matematik öğrenmeden de yazılım alanında ilerleyebilirsiniz. Ama matematik bilmeniz size çok daha fayda sağlayacaktır. Öncelikle temel matematik ile giriş yapıp temel işlem becerilerinizi geliştirmenizi öneririm.

Yazılım için hangi bilgisayar alınmalı?

Yazılım için hangi bilgisayar alınmalı?
şu an için dell insprion 7520. yakın gelecekte ise dell xps 7590 ya da macbook pro 16. hatta sade ve zarif tasarımlı, pil performansı yüksek, ekranı kaliteli bilgisayar tercihidir.

Yazılım mühendisliği okumak şart mı?

Ancak, kişinin hedefi tümüyle profesyonel düzeyde yazılımlar geliştirmek, büyük ölçekli, kritik önemde yazılım projelerinde görev almaksa en azından ön lisans, tercihen lisans düzeyinde bir eğitim alması zorunludur.

Yazılımcı olmak için üniversite şart mı?

Merhaba! Programcı olmak isteyen bireyler için önemli bir konuya değinmişsiniz. İşte sorularınıza detaylı cevaplar:

1. **Yazılım yapmaya nereden başlamalıyım?**
Yazılım dünyasına adım atmak isteyenler için statik dilleri öğrenmek iyi bir başlangıç olabilir. Java, C, Swift, C++ ve C# gibi statik diller, mobil uygulamalar ve web siteleri gibi birçok alanda kullanılmaktadır.

2. **Yazılım öğrenmek için bilgisayar şart mı?**
Yazılım öğrenmek için bir bilgisayar elbette işleri kolaylaştırır. Özellikle masaüstü programlama gibi daha hafif yazılımlar için 1-2 GB RAM'li bir bilgisayar yeterli olabilir. Ancak yüksek performans gerektiren uygulamalar için güçlü bir bilgisayar olması önemli olabilir.

3. **Ne kadar sürede programcı olunur?**
Yazılım alanında uzmanlaşmak isteyen birinin günlük ciddi bir mesai harcayarak algoritma mantığını, veritabanını ve kodları öğrenmesi durumunda, 6 ay gibi bir sürede uzmanlık seviyesine ulaşması mümkün olabilir.

4. **Lise mezunu yazılımcı olur mu?**
Türkiye genelinde yazılımcıların çoğunluğu üniversite seviyesinde eğitim almaktadır. Ancak lisans mezunu olmayan kişilerin de yazılım alanında başarılı olabildiği görülmektedir.

5. **Yazılım en kolay nasıl öğrenilir?**
Yazılım öğrenme sürecinde okullar, kurslar, kitaplar, internet kaynakları ve görsel eğitim setleri gibi çeşitli kaynaklardan yararlanarak kolayca öğrenilebilir. Başlangıç seviyesindeki temel kavramları öğrenmek için bu kaynakları değerlendirmek faydalı olacaktır.

6. **Yazılımcı olmak için matematik şart mı?**
Yazılımcı olmak için matematik bilmeniz zorunlu değildir ancak matematik bilgisi sizin için faydalı olacaktır. Özellikle temel matematik becerilerinizin gelişmesi, algoritmaları daha iyi anlamanıza yardımcı olabilir.

7. **Yazılım için hangi bilgisayar alınmalı?**
Yazılım geliştirme için Dell Inspiron 7520 gibi performansı yeterli bir bilgisayar tercih edilebilir. Gelecekte daha fazla güç ve performans gerektirecek projelerde Dell XPS 7590 veya MacBook Pro 16 gibi yüksek özellikli bilgisayarlar da tercih edilebilir.

8. **Yazılım mühendisliği okumak şart mı?**
Eğer profesyonel düzeyde yazılım geliştirmeyi hedefliyorsanız en az ön lisans, tercihen lisans düzeyinde bir eğitim almış olmanız faydalı olacaktır. Ancak kendini yetiştiren bireyler de yazılım alanında ilerleyebilir.

9. **Yazılımcı olmak için üniversite şart mı?**
Üniversite eğitimi programcı olmak için zorunlu değildir. Ancak genellikle üniversite seviyesinde eğitim alan bireyler daha teknik ve derinlemesine bilgi edinebilirler. Kendini yetiştiren ve sürekli öğrenen bireyler de başarılı bir şekilde yazılım alanında ilerleyebilirler.

Umarım bu cevaplar sorularınıza yardımcı olmuştur. Başarılar dilerim!

Patent basvurusunda PCT Nedir?

E devletten hangi sertifikalar alinir?

1. Konular

1. 1.284.249
  2. Mesajlar

1. 1.670.717
  3. Kullanıcılar

1. 33.209
  4. Son üye

Geri
Üst Alt