Son Konular

Program gelistirme surecinin ilk asamasi nedir?

ZeberusZeberus is verified member.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Webmaster
Puan 113
Çözümler 4

Program geliştirme sürecinin ilk aşaması nedir?

Program geliştirme süreci; planlama, taslak oluşturma, ön deneme yapma ve uygulamaya hazır hale getirme aşamalarından oluşur. Bu bağlamda; program geliştirme sürecinin her aşamasında, ne tür bir bütçeye (harcama, çoğaltma, rapor oluşturma, ulaşım, danışmanlık, vb.)
Program Geliştirme ne ile başlar?
Program geliştirme süreci çalışma gruplarının oluşturulması ile başlar. Çalışma grupları program tasarısının hazırlanması, uygulanması, değerlendirilmesi ve geliştirilmesi süreçlerinde neleri hangi zamanda gerçekleştireceklerine yönelik bir çalışma planı hazırlarlar.

Girdi işlem çıktı nedir?

Girdi: Öğrencide davranış değişikliği için gerekli olan her şeydir. Öğrenci nitelikleri, araç gereçler, ortam, veliler, somut hedefler, öğrencinin giriş davranışları vs. İşlem: Öğrencide davranış değişikliklerinin oluştuğu boyuttur.
Türkiye'de program geliştirme alanındaki ilk eseri kim vermiştir?
1950'li yıllara kadar Türkiye'de program geliştirme çalışmaları daha çok "dersler ve konular listesi" hazırlamak şeklinde ele alınmış, 1952'de Türkiye'ye gelerek köy okullarında incelemeler yapan K.V. Wofford'un hazırladığı raporla daha sistematik bir yaklaşımla yapılmaya başlanmıştır.

Dershane örgün mü yaygın mı?

*Genelde tek bir alana yöneliktir. *Dershaneler, kurslar, çıraklık eğitim merkezleri, halk eğitim, hizmet içi eğitim, iş başında eğitim, akşam sanat okulları, olgunlaşma enstitüleri, açık öğretim vb. *Açık öğretim, uzaktan eğitimin bir türü olarak kabul edilir ve yaygın eğitim kapsamında yer almaktadır.
Ülkemizde program geliştirme çalışmalarından sorumlu olan kurum Kurul kimdir?
Bu modele göre program geliştirme süreci Talim ve Terbiye Kurulu tarafından başlatılır.

Türkiye'de eğitim programlarını kim hazırlar?

Öğretim programlarını geliştirme çalışmaları Millî Eğitim Bakanlığı'nın ilgili birimleri ile koordineli bir şekilde gerçekleştirildi. Öğretim programları ilgili genel müdürlüklerin koordinatörlüğünde temsilciler, öğretmenler, eğitim uzmanları ve akademisyenlerden oluşturulan komisyonlarca hazırlandı.

Yumusak doku sisligi nedir?

Odbc nedir ne ise yarar?

1. Konular

1. 1.284.247
  2. Mesajlar

1. 1.670.676
  3. Kullanıcılar

1. 33.204
  4. Son üye

Geri
Üst Alt