- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Profesör Türkçe kelime mi?
TDK sözlüğüne göre dilimizdeki karşılığı 'Yükseköğretim kuruluşlarında en üst aşamada olan unvan/öğretim üyesi' anlamına gelen profesör, Türkçeye Fransızcadan geçmiştir.
Yufka Türkçe kökenli bir kelime midir?
Yufka Türkçe kökenli bir kelime midir?
Eski Türkçe yuv- "ufalamak, öğütmek, hamur açmak" fiilinden +gA sonekiyle türetilmiştir. ov- maddesine bakınız.
Reçel Türkçe bir kelime midir?
Reçel Türkçe bir kelime midir?
Farsça aynı anlama gelen rīçāl veya riçāl ريچال/رچال z sözcüğünden alıntıdır. Reçel kelimesi tarihte bilinen ilk kez rīçāl vulg.
Talim kelimesinin kökü nedir?
Arapça ˁlm kökünden gelen taˁlīm تعليم "öğretme, eğitme, ilim sağlama" sözcüğünden alıntıdır. Arapça sözcük Arapça ˁilm علم "bilme" sözcüğünün tefˁîl vezni (II) masdarıdır. ilim maddesine bakınız.
TDK profesör nasıl yazılır?
TDK profesör nasıl yazılır?
Bu kelime genellikle Profosör şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Profesör şeklinde olmalıdır.
Profesör kelimesinin kısaltması nasıl yazılır?
Profesör kelimesinin kısaltması nasıl yazılır?
Profesör (Prof. Dr.), Doçent (Doç. Dr.), Doktor Öğretim Üyesi (Dr. Öğr.
Pınar Türkçe kelime mi?
Pınar kelime kökeni Türkçe olan bir kelimedir.
Ufalmak Türkçe kelime mi?
Ufalmak Türkçe kelime mi?
Eski Türkçe uv- "küçültmek, ufaltmak" fiilinden +Ak sonekiyle türetilmiştir. Eski Türkçe fiil Eski Türkçe uv- veya uw- sözcüğünden evrilmiştir.
Yumurta Türkçe bir kelime mi?
Yumurta Türkçe bir kelime mi?
Eski Türkçe yazılı örneği bulunmayan *yumur- "top haline getirmek" fiilinden +gA sonekiyle türetilmiştir. Eski Türkçe fiil Eski Türkçe yum- fiilinden +Ur- sonekiyle türetilmiştir.
Marmelat kelimesinin anlamı nedir?
Marmelat kelimesi Türkçe'de "reçel" anlamına gelir. Fransızca marmelade "reçel" sözcüğünden alıntıdır. Bu sözcük Portekizce marmelo "ayva" sözcüğünden türetilmiştir.
Arapçada Talim ne demektir?
Arapçada Talim ne demektir?
Talim kelimesi Türkçe'de "öğretme, eğitme, ilim sağlama" anlamına gelir. Arapça ˁlm kökünden gelen taˁlīm تعليم z "öğretme, eğitme, ilim sağlama" sözcüğünden alıntıdır. Arapça sözcük Arapça ˁilm علم z "bilme" sözcüğünün tefˁîl vezni (II) masdarıdır.
Ele Talim ne demek?
Ele Talim ne demek?
"Doğru yolu bulup kararlılıkla benimsemek" mânasındaki rüşd kökünden türeyen irşâd "doğru yolu göstermek" demektir ve daha çok dinî alanlarda yaygın eğitim hizmetleri için kullanılır. Kur'an'ı Allah tâlim etmiş, insana beyanı O öğretmiştir (er-Rahmân 55/2).
Proftan nasıl yazılır?
Bu kelimenin "Profesör mü, profösör mü" olarak yazıldığı sorgulanır. Bu kelimenin doğru kullanımı Profesör şeklinde olmalıdır.
Profesör TDK nasıl yazılır?
Profesör TDK nasıl yazılır?
Profesör kelimesinin doğru yazılışı da yazım hatası yapılmaması için oldukça önemlidir. Kelime "profesör" şeklinde yazılmaktadır.