- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Process senkronizasyonu nedir?
Aynı değişkene çok sayıda process'in erişmesi durumunda sonuç değer erişim sırasına bağlı olarak değişecektir (race condition). Paylaşılan bir değişkene aynı anda sadece bir process'in erişimi sağlanmak zorundadır (process synchronization).
Işletim sistemi kritik bölge nedir?
Işletim sistemi kritik bölge nedir?
Kritik bölgede hiçbir Process yok ve kritik bölgeye girmek isteyen Processler var ise bu Processler bekletilemez. Process çalışıyormuş gibi görünüp çalışmaması durumu Starvation'dur. Önce Producer sonra Consumer çalışıyor . Bir tanesi çalıştıktan sonra diğeri sırayla çalışacak (Progress.)
Process ve thread nedir?
Process ve thread nedir?
Bir process'in birden fazla işi aynı anda yapmasını sağlayan yapılara thread denir. Bir process bünyesinde bir ya da birden fazla thread barındırabilir. Thread'ler aynı anda sadece tek bir iş yapabilir. Kısaca N adet thread N adet iş yapabilir diyebiliriz.
Kritik kesim nedir?
Bir programın kritik bölümü paylaşılan bir kaynağa(örneğin ortak bir değişkene) giriş yapmaya çalıştığı kısımdır.
Işletim sistemleri Starvation nedir?
Işletim sistemleri Starvation nedir?
Bir algoritmada sıra bekleyen işlere bir türlü sıra gelmemesi durumudur. Teorik olarak sıradaki her işe birgün sıra gelecektir ancak fiiliyatta bu bir türlü gerçekleşmeyebilir. Bu tip problemler genelde öncelik tanımlanmış olan algoritmalarda çıkar.
Proses ne demek Türkçe?
Proses ne demek Türkçe?
Proses kelimesi Türkçe'de "süreç" anlamına gelir. Fransızca procès veya İngilizce process "süreç" sözcüğünden alıntıdır. Bu sözcük Latince processus "gidişat, süren şey" sözcüğünden alıntıdır. Latince sözcük Latince cedere, cess- "gitmek" fiilinden pro+1 önekiyle türetilmiştir.
Process ve thread arasındaki fark nedir?
Process ve thread arasındaki farkları şöyle sıralayabiliriz: Thread process'lerin belirli bir segmentini işaret eder. Bir thread'in oluşturulması ve sonlandırılması process'lere göre daha kısa sürer. Process'ler birbirinden izole bir şekilde çalışırken, thread'ler aynı bellek kaynağını paylaşır.