- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Primer frekans kontrol ne demek?
Primer frekans kontrol hizmeti, sistem frekansının düşmesine yada yükselmesine tepki olarak ünite aktif çıkış gücünün hız regülatörü ile otomatik artırılması yada azaltılması yoluyla sistem frekansının yeni bir denge noktasına getirilmesini sağlar.
Yal Yat ne demek?
Milli Yük Tevzi Merkezi enerji açığı ve fazlasına göre santrallere yük alma (YAL) ve yük atma (YAT) talimatı verir.
Mytm ne demek?
Mytm ne demek?
MYTM; saat 16:00'ya kadar her bir dengeleme birimi için KGÜP'ler ve kabul edilen yük alma ve yük atma tekliflerine ilişkin talimatları, ilgili dengeleme sistemi katılımcısına bildirir.
Yan hizmetler ne demek?
MADDE 5 – (1) Yan hizmetler, sistemin işletme güvenliği ve sistem bütünlüğü sağlanacak şekilde sistem işletmecisi tarafından kullanılan ve Elektrik Şebeke Yönetmeliğinde tanımlanan hizmetlerden meydana gelir.
Sistem frekansı ne ile dengede tutulur?
Sistemin frekansı aktif güç dengesine bağlıdır. Frekans bütün sistemlerde ortak bir faktör olduğu için, herhangi bir noktada aktif güç talebindeki değişim bütün sisteme yansıtılır.
Sekonder frekans kontrolü nasıl yapılır?
Sekonder frekans kontrolü nasıl yapılır?
Sekonder frekans kontrolü, bir diğer adı ile otomatik üretim kontrolü, emre amade olan santraller arasında yük dağılımının yönetimidir. Sıralama olarak Primer frekans kontrolünü takip eder, dakikalar içinde tepki verir. Otomatik üretim kontrolü santraller arasında yükün dağıtımını sağlar.
SMF açılımı nedir?
SMF (Simple Machines Forum), online topluluk forumları meydana getirerek kullanıcıları aynı web sitesi içerisinde buluşturmaya yardımcı olan ücretsiz dağıtımlı bir web yazılımdır.
Dengeleme birimi nedir?
Dengeleme Birimi: Dengelemeye katılabilecek bir üretim veya tüketim tesisini ya da üretim veya tüketim tesisinin bir bölümü.
Sistem oturması nedir?
Sistem oturması nedir?
Elektriği üretildiği noktadan dağıtıldığı noktaya taşıyan iletim şebekesinde sistemin tümünü devre dışı bıraran bir arıza yaşandı. Nadir rastlanan bu duruma İngilizcesiyle black out, Türkçesi`yle sistem çökmesi veya sistem oturması denilen durum yaşandı.
Eak ne demek?
almanya'da hristiyan demokratların bir alt grubu olan evanjelist çalışanlar grubu'nun kısaltılmışı. tek kisilik isvecli bir punk grubu.
Talep tarafı yedeği hizmeti nedir?
(3) Talep tarafı yedeği yan hizmet anlaşması bulunan bir tüzel kişiden, ilgili anlaşma kapsamında yer alan tüketim tesisi için, izlemeye esas olmak üzere temel tüketim değeri hesaplanmasında kullanılabilecek her türlü veri, TEİAŞ tarafından talep edebilir.
Sekonder frekans kontrolü ne işe yarar?
Sekonder frekans kontrolü ne işe yarar?