- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Post Graduate diploma ne demek?
Postgraduate diploma/advanced diploma/certificate programı bitirdiğinizde o ülkede çalışmak için uygun şartlarını sağladığınıza dair diplomaya sahip olursunuz. Aynı zamanda program içeriği de uluslar arası bir standarda sahiptir. Postgraduate programı bir yüksek lisans programı değildir.
Ma ve PHD nedir?
Ma ve PHD nedir?
Derece – Yüksek Lisans (Master) Derecesi (M.A.; M.Sc.): En az 5 yıllık öğrenimden sonra ya da Lisans Derecesinden sonra en az 1 yıllık eğitimden sonra verilir. 3. Derece – Doktora Derecesi (Ph.D.; D.Sc.): Yüksek Lisans (Master) Derecesinden sonra en az 3 yıllık eğitimden sonra verilir.
MSc student nedir?
MSc student nedir?
Master of Science olarak da bilinen MSc, Fen Bilimleri Yüksek Lisans derecesidir. MSc nedir merak edenler için genellikle bilimsel ve matematiksel konulara odaklı programlar için kullanılan bir terimdir diyebiliriz. Bu tür konular bilgisayar bilimi, iktisat, matematik, biyokimya, mühendislik, tıp gibi konuları içerir.
MRes student nedir?
Ders ağırlıklı master programları gibi 12 ay sürmekte olan MRes programlari araştırma temeline dayanmaktadır. MRes öğrencileri doktora öğrencileri gibi bir araştırma konusu üzerine danışman öğretmenlerinin yönlendirme ve değerlendirmeleri ile çalışmalar yapıp bir bitirme projesi hazırlamaktadırlar.
Master mi yüksek lisans mi?
Master mi yüksek lisans mi?
Yüksek lisans, İngilizcede "master" olarak bilinen eğitim seviyesinin Türkçe adıdır; bu nedenle Türkçede de "master" olarak bilinir. Master ve doktoraya bir bütün olarak lisansüstü eğitim (İng: "graduate school") denir.
MSc yapmak ne demek?
MSc yapmak ne demek?
Lisansüstü eğitim yani yüksek lisans olarak adlandırılan eğitimine yurtdışında devam edecek olan öğrencilerin sıklıkla karşılaştığı kavramlardan biri MSc terimidir. MSc teriminin açılımı "Master of Science" şeklindedir.
Postgrad ir student nedir?
Postgraduate (PG) Ne Demektir? Postgraduate yani kısaltılmış adıyla PG, lisansüstü tüm programların genel adıdır. Terim, yüksek lisans ve doktora programlarının hepsini kapsamaktadır.