- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Polisin becerileri nelerdir?
Polisliğin saygın bir meslek olarak değerlendirildiği İngiltere'de polis adaylarında "kendini ifade etme becerisi, problem çözme yeteneği, anlama-kavrama yeteneği, kritik durumda karar verme, gözlemleme, sorunlarla başa çıkma, insanlarla ilgilenme ve yardımcı olma, başkalarıyla iletişim kurma, kendini yetiştirmeye …
Polis olmak için hangi özelliklere sahip olması gerekir?
İşte polislik sınavları için gereken şartlar:
- T.C. vatandaşı olmak.
- Lise, lisans ve ön lisans mezunu olması
- Eğer yurt dışında herhangi bir okuldan mezun iseniz denklik belgesi.
- KPSS baraj puanını geçmek.
- Reşit olmak (18 yaş kanunu)
- 30 yaşını geçmemek.
- Kişin silah taşımak için engel bir durumu olmaması
- Ceza almamış olması
Pomem kaç yıl?
Pomem kaç yıl?
POMEM, Emniyet Teşkilatının ihtiyacı olan polis memurlarını yetiştirmek üzere meslek eğitimi veren eğitim öğretim kurumlarıdır. 4 yıllık fakülte mezunlarından aranılan niteliklere sahip olanlara yapılan sınavlarda başarılı olan adaylara, 6 aydan az olmamak üzere eğitim verilir.
Ankara Polis Akademisi kaç yıl?
Ankara Polis Akademisi kaç yıl?
Emniyet Teşkilatının ihtiyacı olan polis memurlarını yetiştirmek üzere Polis Akademisine bağlı, 2 yıl süre ile ön lisans düzeyinde, parasız yatılı, üniformalı, beslenme, barınma ve sağlık giderlerinin devletçe karşılandığı mesleki eğitim-öğretim ve uygulama yapan eğitim kurumlarıdır.
POMEM alımları her sene oluyor mu?
Her yıl bünyesine binlerce polis adayı ekleyen POMEM 28. Dönem alımları için başvuru süreci başladı. Toplam 8 bin öğrenci alımı yapılacak olan POMEM başvurusu 7 Ocak tarihinde sona erecek.
POMEM eğitimi yatılı mı?
Öğrenciler eğitim-öğretime yatılı olarak devam etmek zorundadırlar. Mazeretsiz olarak eğitim-öğretim süresince toplam beş gün ve daha fazla devam etmeyen öğrencinin notlarına bakılmaksızın Yönetim Kurulunun teklifi Başkanın onayı ile POMEM'le ilişiği kesilir.