Son Konular

Polis imza atmadan ceza yazabilir mi?

ZeberusZeberus is verified member.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Webmaster
Puan 113
Çözümler 4

Polis imza atmadan ceza yazabilir mi?

Tutanak yanında tutulmamış, imza falan hiçbir şey yok. Benim bildiğim tutanak tutulup bir örneği de ceza yazılan kişiye veriliyor.

Polisin tuttuğu tutanak nereye gider?

Bu tutanaklar ise valilik veya kaymakamlık makamlarına gönderilmekte ve cezai işlem uygulanmaktadır. Ancak bu tutanaklar tutulmadan, polisler veya jandarma tarafından vatandaşa kesilen cezalar yargı sürecine taşındığı zaman iptal edilebilmektedir.
Polis polise ceza yazabilir mi?
"CEZAYI POLİS DEĞİL KAYMAKAMLIK YA DA VALİLİK KESEBİLİR" Sulh Ceza Hakimliği Hıfzıssıhha Kanunu'na göre idari para cezalarının kolluk kuvvetleri tarafından kesilemeyeceği belirtilerek kesilen para cezası iptal edilmiş ve vatandaş haklı görülmüştü.
Ceza tutanağı imzalamazsa ne olur?
Yüze karşı verilen cezalarda, imzalansa da imzalanmasa da tutanak tarihi tebliğ tarihi olarak kabul edilir. Posta ile adrese tebligat sadece plakaya yazılan cezalar için gereklidir.

Polis sokağa çıkma yasağı cezası kesebilir mi?

"İl İdaresi Kanunu veya Umumi Hıfzıssıhha Kanunu da idareye hiçbir şekilde sokağa çıkma yetkisi vermiyor. "OHAL ilan edilse dahi genelgeyle sokağa çıkma yasağı ilan etmek hukuken mümkün değil. Bu haliyle yasal dayanaktan yoksun bir uygulamaya bağlı olarak kolluk biriminin ceza kesmesi de mümkün değildir.

Polis tutanağı nasıl alınır?

İşte adım adım e devletten kaza tespit tutacağı alma:
- e-Devlet girişi yapın.
- T.C.
- Arama butonuna Maddi Hasarlı Trafik Kazası Tespit Tutanağı Sorgulama yazın.
- Şahıs aracı hakkında sorgulama için Gerçek Kişi seçin.
- Ticari işletme veya şirket adına kayıtlı araçları sorgulamak için Tüzel Kişi seçeneğini seçin.
Normal polis ceza yazabilir mi?
İçişleri Bakanlığı'nca yayınlanan genelge doğrultusunda artık jandarma dahil resmi ve sivil polis ekipleri, kurallara uymayan sürücülere trafik cezası yazabilecek. Mersin'de 6 bin polise eğitim verildikten sonra hayata geçen uygulama ile bir haftada 800 sürücüye ceza yazıldı
Sokağa çıkma yasağı cezası silinir mi?
Bakırköy 6. Sulh Ceza Hakimliği ile Bakırköy 5. Sulh Ceza Hakimliği, sokağa çıkma yasağının, kanunla düzenlenmiş bir yasak olmadığına, bu sebeple ceza da kesilemeyeceğine hükmetti.

Yolculukta ne lazim olur?

Sigorta Policeme nasil ulasirim?

1. Konular

1. 1.284.249
  2. Mesajlar

1. 1.670.717
  3. Kullanıcılar

1. 33.209
  4. Son üye

Geri
Üst Alt