Son Konular

Poligenik nedir?

ZeberusZeberus is verified member.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Webmaster
Puan 113
Çözümler 4

Poligenik nedir?

Poligenik: Çok genli kalıtım, allelik olmayan birden fazla genin birlikte ve birikimli etkisi ile ortaya çıkan fenotip ya da hastalık.
Poligenik özellik ne demek?
Niceliksel veya çok faktörlü kalıtım olarak da bilinen poligenik kalıtım, iki veya daha fazla genlere ya da çevreyle etkileşime ya da bunlardan her ikisine de atfedilen ayırt edici fenotipik bir özelliğin kalıtımını ifade eder.

Dominant biyoloji ne demek?

Dominant gen baskın olan genler anlamına gelir. Dominant gen aynı kalıtsal karakterler ile ilgili fakat farklı ailelerin bir araya gelmesi ile canlının dış görünüşünde ortaya çıkan gendir. Baskın gen olarak da bilinen dominant gen anne ve babadan aktarılarak fiziksel özellikleri aynı etkileyen genlerdir.
Polijenik nedir tıp?
Herhangi bir özelliğin yeni nesillere iki ya da daha fazla gen tarafından çevresel faktörlerin de etkilemesi sonucu geçmesi olayı.

Multifaktoriyel nedir tip?

Multifaktöriyel kalıtımlı hastalıklar, genetik faktörler ve çevresel faktörlerin etkileşimi ile ortaya çıkan hastalıklardır.
Kalitatif genetik nedir?
 Kalitatif (Morfolojik=Nitel) Karakterler: Renk biçim gibi dış görünüşle ilgili karakterlerdir. karakterlere örneklerdir. Bu karakterlerin bazı ortak yanları vardır ki bunlar kalitatif karakterleri diğerlerinden ayırır.

Dominant nedir 10 sınıf biyoloji?

Biyoloji Terimi Olarak Dominant: Baskın gen. Bulunduğu canlıda, taşıdığı özelliği oluşturabilen gene denir.
Dominant ne demek 10 sınıf?
Baskın gen. Bulunduğu canlıda, taşıdığı özelliği oluşturabilen gene denir. Genetik Terimi Olarak Dominant: Baskın gen.

Polijenik nedir coğrafya?

birden fazla faktörün etkisiyle ortaya çıkmış şey, durum.
Monojenik nedir tıp?
Monogenous teriminin tıbbi anlamı; a. Eşeysiz (asexual) olarak meydana gelen, monojen.

Multifaktöriyel geçiş nedir?

basitçe, bir çok gene bağlı olarak belli bir hastalığa yatkınlığı olan kişilerde, çevresel etkenlerle yatkınlığın hastalık biçiminde belirmesi olarak açıklanabilir. örneğin, organik araştırmalar şizofreni hastalarında böyle bir geçiş olduğunu savunmaktadır.

Tuhaf Bir Kadin konusu ne?

Anlatim plani nedir?

1. Konular

1. 1.284.248
  2. Mesajlar

1. 1.670.715
  3. Kullanıcılar

1. 33.205
  4. Son üye

Geri
Üst Alt