- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Planarya balıklar için zararlı mı?
Planarya Tehlikeli Midir? Balıklar için tehlikeli olmasa da karidesler, yengeçler ve salyangozlar için tehlike arz etmektedir. Bu noktada en fazla sorunu karides yetiştiricileri yaşamaktadır. Karides yumurtaları ve yavru karidesler oldukça hassas olduğundan onlar için birincil derecede tehdit oluştururlar.
Planarya ne ile beslenir?
planaria: genelde 10 ila15 mm uzunluğunda, 1-2 mm genişliğinde; siyah, beyaz veya kahverengi olan yassı üçgen kafalı bir kurtçuktur. Etobur olan bu canlı, yeni kabuk değiştirdiği için savunmasiz olan karides yavrularını yiyebilir.
Planaria akvaryuma zarar verir mi?
Akvaryumunuzdaki bitkilere, karideslere, elma saylangozlarına ve büyüdükleri taktirde yavru balık ve ve diğer balıklarınıza bile zarar verebilirlerdir. Ölümcüldür.
Akvaryum kıl kurdu neden olur?
Sadece yemleme kaynaklı olusurlar anlamı çıkmasın canlı olmayan bir akvaryumda türemelerinin nedenlerini bende hala bilmiyorum. Aşırı yemlemeden kaynaklanıyor. Yem artıklarından beslenip toprağa, sumpa, dış filtreye yuvalanırlar. Çözüm yemlemeyi azaltarak ve sık su değişimleri.
Planarya karidese zarar verir mi?
Planarya için kimyasal çözümler de vardır, ancak karidesler kimyasallara karşı hassas canlılar olduğu için tavsiye edilmez. Planarya zayıf düşmüş ve yeni kabuk değiştirmiş karideslerinize saldırır ve onların ölümüne sebep olur.
Planarya Karideslere zarar verir mi?
Karideslerinizi öldürürler. Resimdeki planaria değil. Karides canlı doğurur,yumurta dizmez.
En etkili yöntem SİRKE kullanmaktır. Ben bu yöntemi tamamen tesadüfen buldum sizlerde akvaryumda yakalayacağınız planarya üzerine 1 damla sirke döktükten sonra 3sn yaşamayacağını göreceksiniz.
No Planaria nasıl kullanılır?
Akvaryumlarda oluşan planaria ve hydra gibi canlıları yok eder. En iyi no planaria ilacıdır….Kullanımı:
- gün bir kaşık.
- gün yarım kaşık.
- gün çeyrek kaşık akvaryum dışında bir kapta akvaryumdan alınan su ile çözülerek akvaryuma dökülür.
- gün min.%30 su değişimi yapılır.
Akvaryumda kıl kurdundan nasıl kurtulurum?
Yeterince yem vermek ile düzenli dip çekimi ile kumları temizlemek kısa vadede bu kurtçukların sayısında azalma gösterecek ve nihayetinde bitirecektir. Kısacası en etkili yöntem su değişimidir. Ayrıca bazı botia türleri piyasada çöpçü ve vatoz balığı olarak bilinen balıklar bu kurtçukları yemektedir.
Akvaryumda parazit neden oluşur?
İç parazit; balıklarda, vucutlarına aldığı besinlerden, su bozuklularından, stres vb. etkenlerden meydana gelen bir tür bakteriyel enfeksiyondur. Malawi cichlidlerinin özellikle, mbuna varyetelerinde sıkça rastlanan bir hastalıktır.
Metilen mavisi karides zarar verir mi?
Metilen mavisi yengeç, karides ve salyangoz gibi kabuklu canlıların olduğu akvaryumlarda kullanılabilir.
Planarya nasıl yok edilir?
Planarya Nasıl Yok Edilir; En etkili yöntem SİRKE kullanmaktır. Ben bu yöntemi tamamen tesadüfen buldum sizlerde akvaryumda yakalayacağınız planarya üzerine 1 damla sirke döktükten sonra 3sn yaşamayacağını göreceksiniz.