T
theking
Pizza Tanımı İçin Malzemeler
Pizza hamuru;
1 paket kuru maya
3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı şeker
2su bardağı un
1/2çay kaşığı tuz
2yemek kaşığı zeytinyağı
Üzeri için;
Zeytinyağı
Domates salçası
Biber
Kaşar peyniri
Domates
Zeytin ( yeşil-siyah)
İsteğe nazaran sucuk salam mısır katılabilir.
Pizza Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle hamur için unu üzerine kuru maya tuzu ve şekeri bir kaba koyuyoruz ve üzerine suyu döküyoruz.
Hamuru kulak göğsü kıvamına gelene kadar yoğuruyoruz. Üzerini kapatıp dinlendiriyoruz. 15 dakika kadar.
Hamur dinlenirken materyalleri hazırlıyorum. (domatesleri dışını soyarak küp küp doğradım.)
Hamur dinlendikten sonra oklava ile açıyorum. Çabucak çabucak serçe parmak kalınlığında yapıyorum.
Daha sonra fırın tepsisini yağlayıp üzerine hamuru koyuyorum. Hamurun üzerine sıvı yağ döküp tepside de form veriyorum.
En alta rendelediğim kaşar peynirin yarısını serpiyorum üzerine domates biber zeytin koyuyorum.
Daha sonra fırında 180 derecede 20 25 dakika pişiriyorum. Fırından almama yakın kalan kaşar peyniri üzerine serpiyorum ve eriyince alıyorum.
Daha sonra içini çekmesi için üzerini bir bezle kapatıp 10 dk bekliyorum.
Afiyet olsun.
Pizza Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Pizza hamuru;
1 paket kuru maya
3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı şeker
2su bardağı un
1/2çay kaşığı tuz
2yemek kaşığı zeytinyağı
Üzeri için;
Zeytinyağı
Domates salçası
Biber
Kaşar peyniri
Domates
Zeytin ( yeşil-siyah)
İsteğe nazaran sucuk salam mısır katılabilir.
Pizza Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle hamur için unu üzerine kuru maya tuzu ve şekeri bir kaba koyuyoruz ve üzerine suyu döküyoruz.
Hamuru kulak göğsü kıvamına gelene kadar yoğuruyoruz. Üzerini kapatıp dinlendiriyoruz. 15 dakika kadar.
Hamur dinlenirken materyalleri hazırlıyorum. (domatesleri dışını soyarak küp küp doğradım.)
Hamur dinlendikten sonra oklava ile açıyorum. Çabucak çabucak serçe parmak kalınlığında yapıyorum.
Daha sonra fırın tepsisini yağlayıp üzerine hamuru koyuyorum. Hamurun üzerine sıvı yağ döküp tepside de form veriyorum.
En alta rendelediğim kaşar peynirin yarısını serpiyorum üzerine domates biber zeytin koyuyorum.
Daha sonra fırında 180 derecede 20 25 dakika pişiriyorum. Fırından almama yakın kalan kaşar peyniri üzerine serpiyorum ve eriyince alıyorum.
Daha sonra içini çekmesi için üzerini bir bezle kapatıp 10 dk bekliyorum.
Afiyet olsun.
Pizza Tanımı Fotoğraflı Yapılışı