- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Peygamber Efendimizin 3 sözü nedir?
– "Allah, her işte ihsanı (güzel davranmayı) emretmiştir." (Müslim, Sayd ve Zebâih, 57.) – "Hayra vesile olan, hayrı yapan gibidir." (Tirmizî, İlim, 14.) – "Kim bir kavme benzerse, o da onlardandır." (Ebû Dâvûd, Libâs, 4.)
Peygamberimizin sevdiği 3 şey nedir?
Hz.Muhammed (s.a.v.) 'Bana sizin dünyanızdan üç şey sevdirildi: Kadın, güzel koku ve gözümün nûru namaz' buyurmuşlardır. Mutasavvıflar bu benzersiz Hadîs-i şerîfi pek çok farklı derinlikte yorumlamışlardır. Peygamber Efendimiz: 'Rabbimden vahy almadan ne evlendim, ne evlendirdim' buyurmuşlardır.
Peygamber Efendimiz ne buyurdu?
Peygamber Efendimiz ne buyurdu?
Peygamber Efendimiz (sav) buyuruyor ki: "Hac ve umreyi art arda yapınız. Çünkü bu ikisi, körüğün demir, altın ve gümüşün pasını giderdiği gibi fakirliği ve günahları yok eder.." Sonra giderim dediği yere bir baksınlar. Bugün adi bir insan bile en son bana baktın, diye yüzüne bakmıyor.
Gözümün nuru namaz ne demek?
Gözümün nuru namaz ne demek?
Namaz, mü'minin mirâcı olup, kulu Allah'a yaklaştıran, rûhen arındırıp yücelten, bir ibâdettir. İnsanın Allah indindeki değeri, namaza verdiği değer kadardır. Namaz, gözümüzün nûru, gönlümüzün sürûru ve huzûrudur.
Kim bir kavme benzerse o da onlardandır hadisi?
Rasulüllah (s.a.s.) şöyle buyurmuştur: "Kim bir kavme benzerse, o da onlardandır." (Ebu Davud, Libas, 4.)
Peygamber Efendimizi gören kişilere ne denir?
Sahabe veya çoğulu Ashab (Arapça: الصحابة), bir İslam terimi. İslam peygamberi Muhammed'i görmüş, onunla konuşmuş, arkadaşlık etmiş ve ona inanmış Müslümanlara verilen isimdir. İslam literatüründe bir saygı ifadesi olarak Eshâb-ı Kirâm (Yüce/soylu sahabeler) şeklinde anılırlar.
Gözümün nuru hangi ibadet?
Gözümün nuru hangi ibadet?
Allah Rasulü'nün "gözümün nuru" olarak nitelendirdiği namaz, Allah'a imandan sonra ilk farz kılınan ibadettir. Yüce Allah, namazla ilgili "(Resûlüm!) Sana vahyedilen Kitab'ı oku ve namazı kıl.
Peygamberimizi Göremeyene ne denir?
Peygamberimizi Göremeyene ne denir?
Görene SAHABE, görmeyene bedbaht denir.