- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Pentan tehlikeli mi?
Üretim esnasında köpüklenmeyi sağlayarak gözenek oluşturan pentan (C5H12) gazı havaya karışır. Yapısında beş karbon bulunduran bu organik bileşiğin ortamdaki hacimsel oranı % 1,4 (alt patlama sınır değeri) ile % 8 (üst patlama sınır değeri) arasında olması durumunda patlama riski oluşur.
Pentan havadan ağır mı?
Genel Tanıtım: Normal koşullar altında renksiz ve sıvı halde bulunan bir kimyasal maddedir. Petrol benzeri bir kokuya sahiptir. Gaz hali havadan ağırdır.
EPS ile XPS arasındaki fark nedir?
XPS ürünleri daha çok yatayda, teraslarda fayans altına veya temel yalıtımlarında önerilen bir malzemedir. EPS ise düşeyde yani dış cephelerde mantolama uygulamalarında önerilen malzeme konumundadır. XPS' in EPS' ye oranla daha az nefes alan bir malzeme olduğu da aşikardır.
Karbonmonoksit gazı havadan ağır mı?
– Karbon monoksit havadan ağır olup kapalı ortamlarda hızlı bir şekilde birikebilir; kömür, doğalgaz ve benzeri karbonlu yakıt kullanılan ortamların iyi havalandırılmasına dikkat etmek.
XPS mi iyi EPS mi?
EPS'nin buhar direnci geniş bir alanda değiştirilebilir.Uygulamaya uygun ürün seçilebilir. Dış cephe mantolama uygulamalarında avantajlıdır. XPS'in ise buhar direnci yüksektir. Dışarıdan yapılan uygulamalarda gereksiz bir direnç oluşturur, iç cephe uygulamalarında oldukça avantajlıdır.
XPS malzemesi nedir?
XPS bir yalıtım malzemesidir ve çatılarda, soğuk depolarda, endüstride ve şantiyelerde kullanılır. Su geçirmediği ve neme dayanıklı olduğu için özellikle ısı yalıtımı amacıyla kullanılmaktadır. XPS köpüklü malzemelerdir ve diğer tüm ısı yalıtımı malzemelerine göre ne fazla tercih edilenidir.
Poliüretan lifi nedir?
Hekzametilen diizosiyanattan elde edilen poliüretan üstün bir elyaftır. Bu elyaf poliamidlere benzemesine rağmen yumuşama sıcaklığı düşüktür. Kaplama köpük için olan poliüretan en çok toluen ile, reaksiyona girmemiş -OH'a sahip olan bir poliesterin reaksiyonundan elde edilir.