Son Konular

Peki hangi durumlarda kullanilir?

Modoratör

Efsanevi Üye
Puan 38
Çözümler 0

Peki hangi durumlarda kullanılır?

Peki kelimesinin kullanım alanı oldukça fazladır. Peki kelimesi; bir emir verildiğinde, yerine getirilmesi istenen bir şey kabul edildiğinde ve söylenen bir sözün onaylandığı durumları anlatmak için kullanılan bir kavram olmaktadır. Ayrıca peki kelimesi, tartışmalarda 'pekala' anlamında da kullanılmaktadır.

Binaenaleyh ne demek?

Binaenaleyh Osmanlıca ne demek? BİNÂENALEYH: Bunun üzerine, ondan dolayı.

Bilmukabele ne demek cümle içinde?

Bilmukabele ne demek cümle içinde?
BİLMUKABELE ÖRNEK CÜMLELER: Ben de ona bilmukâbele teşekkür ettim. Sert bakışlarıyla tab'asını süzüyor, bilmukabele sağ eliyle kendilerini ve bu arada beni selamlıyordu. Hürmetler ederim.

Ma Ma Fih ne demek?

Ma Ma Fih ne demek?
Cümleye 'Bununla birlikte' anlamı kazandırabilmek için kullanılan bir kelimedir. Kökeni Arapçadan gelen kelime Türkçe içerisinde de rahatlıkla kullanılabilir.

Haddi zatında nedir?

Haddizatında kelimesi Türkçe'de "kendi doğasının sınırları içinde" anlamına gelir. Arapça fī ḥaddi'l-ḏāt فى حدّ الذات z "kendi doğasının sınırları içinde" deyiminden alıntıdır.

Bilmukabele nasıl kullanılır?

Bilmukabele Cümle İçinde Örnek Kullanımı Hürmetlerimi sunarım. – Bilmukabele. Yaptıklarınız için teşekkür ederim. – Bilmukabele (Yani ben de sizin yaptıklarınız için teşekkür ederim manasında kullanılmaktadır.)

Bilmukabele ne anlama gelir?

Bilmukabele ne anlama gelir?
Türk Dil Kurumu açısından bakıldığında Bilmukabele kelimesi 'karşılık olarak' anlamına gelmektedir. Diğer bir anlayışla herhangi bir cümle veya davranış karşısında, ben de size, ben de, size de ya da sizlere de şeklinde bir karşılık bulunmaktadır.

Peki kelimesi nereden gelir?

Peki kelimesi nereden gelir?
Peki kökeni nedir? Fransızca sözcük Pékin "Çin'de bir kent" özel adından türetilmiştir.

Tamamdır ne anlama gelir?

"tamamdır" kelimesi ise yazı dilinde veya yapılacak işin uygun olduğunun onayını verirken sözel olarak daha çok yakışıyor. "tamamdır" daha net bir ifade içeriyor.

Hmm mesajı ne anlama gelir?

hmm ve anladım diye mesaj atan insan olarak ayrı ayrı değerlendirilmelidir. hmm tam bir gereksiz msn tepkisi iken, bunu genelde söyleyecek hiçbir şeyleri olmayan insanlar düşünmüş gibi yapmak için daha ziyade cevap verememenin yükü altında kalmamak için ayıp olmasın diye kullanılırlar, anladım anladın mı tepkisine …

Peki kelimesinin kullanım alanı geniş olduğu gibi, aynı zamanda oldukça yaygın bir şekilde kullanılan bir ifadedir. Genellikle bir emir, talep veya öneriye onay ya da kabul anlamı katmak için kullanılır. Ayrıca bir konuşmada anlaşmaya varıldığında ya da bir söz onaylandığında da tercih edilen bir kelimedir. Tartışmalarda ise "pekala" anlamında kullanılır. Diğer yandan, Türkçede kullanılan diğer deyimlerin ve terimlerin anlamlarıyla ilgili sorulara da yanıt vermek ister misiniz?

Tanima belgesi ne ise yarar?

Moral ne demek TDK?

1. Konular

1. 1.284.247
  2. Mesajlar

1. 1.670.676
  3. Kullanıcılar

1. 33.204
  4. Son üye

Geri
Üst Alt