Modoratör
Efsanevi Üye
Pedagojik stratejisi nedir?
Öğrenme ve öğretmenin temelini oluşturan pedagoji başka bir ifadeyle, öğrenmenin gerçekleşmesini ve bilgi, beceri, tutum ve eğilimlerin kazanılmasını sağlayan "öğretim teknikleri ve stratejileri" bütünüdür" (Siraj-Blatchford vd., 2002).
Öğretim stratejisi türleri nelerdir?
Öğretim stratejisi türleri nelerdir?
ÖĞRETİM STRATEJİLERİ
- Sunuş yoluyla öğretim (David AUSUBEL)
- Buluş yoluyla öğretim (Jerome BRUNER)
- Araştırma-inceleme yoluyla öğretim (John DEWEY)
- İşbirlikli öğrenme (Lev VYGOTSKY)
- Tam öğrenme (Benjamin BLOOM)
- Yapılandırmacı (Lev VYGOTSKY, Jean PİAGET, John DEWEY)
Öğretme stratejisi ne demek?
Öğretim stratejisi, bir öğretmenin, dersin veya bir konunun öğretilmesinde hedefe ulaşmak için seçeceği öğretim metodu, çeşitli teknikler ve hattâ değerlendirme biçimidir.
Pedagojik temel nedir?
Pedagojik temel nedir?
ilgili olan, sosyal, kültürel, ekonomik, bilimsel ve teknolojik boyutlara sahip alanlarda özel uzmanlık bilgi ve becerisini temel alan akademik çalışma ve mesleki formasyonu gerektiren, profesyonel statüde bir uğraşı alanıdır.
Pedagoji eğitimi nedir?
Eğitim pedagojisi = Eğitimde doğru stratejilerin uygulanması ile ilgilenir. (Pek çok ülkede pedagojinin ana branşıdır.) Orthopedagoji = Problemli çocuklar ve onların davranışları ile ilgilenir.
Öğrenme stratejileri ve görevleri nelerdir?
Öğrenme stratejileri ve görevleri nelerdir?
Bireyin öğrenmeyi öğrenmesi, yeteneklerinin farkına varması ve buna göre bilişsel yapısına uygun bir yol çizmesi öğrenme stratejileri yardımı ile gerçekleşmektedir. Öğrenme stratejilerinin en önemli görevi; düşünen ve bilgiler arasında bağlantılar kuran insanlar yetiştirmektir. sağlamasıdır denilebilir.
Öğrenme stratejileri nelerdir psikoloji?
Öğrenme stratejileri "yineleme", "anlamlandırma", "örgütleme", "anlamayı izleme" ve "duyuşsal" stratejiler olmak üzere beş grupta incelenebilir (Özer, 2002). Bu stratejide temel nokta zihinsel yinelemedir. Olduğu gibi tamamen aynı hatırlanması istenen bilgilerin öğrenilmesinde bu strateji etkilidir.