Son Konular

Pedagojik stratejisi nedir?

Modoratör

Efsanevi Üye
Puan 38
Çözümler 0

Pedagojik stratejisi nedir?

Öğrenme ve öğretmenin temelini oluşturan pedagoji başka bir ifadeyle, öğrenmenin gerçekleşmesini ve bilgi, beceri, tutum ve eğilimlerin kazanılmasını sağlayan "öğretim teknikleri ve stratejileri" bütünüdür" (Siraj-Blatchford vd., 2002).

Öğretim stratejisi türleri nelerdir?

Öğretim stratejisi türleri nelerdir?
ÖĞRETİM STRATEJİLERİ
- Sunuş yoluyla öğretim (David AUSUBEL)
- Buluş yoluyla öğretim (Jerome BRUNER)
- Araştırma-inceleme yoluyla öğretim (John DEWEY)
- İşbirlikli öğrenme (Lev VYGOTSKY)
- Tam öğrenme (Benjamin BLOOM)
- Yapılandırmacı (Lev VYGOTSKY, Jean PİAGET, John DEWEY)

Öğretme stratejisi ne demek?

Öğretim stratejisi, bir öğretmenin, dersin veya bir konunun öğretilmesinde hedefe ulaşmak için seçeceği öğretim metodu, çeşitli teknikler ve hattâ değerlendirme biçimidir.

Pedagojik temel nedir?

Pedagojik temel nedir?
ilgili olan, sosyal, kültürel, ekonomik, bilimsel ve teknolojik boyutlara sahip alanlarda özel uzmanlık bilgi ve becerisini temel alan akademik çalışma ve mesleki formasyonu gerektiren, profesyonel statüde bir uğraşı alanıdır.

Pedagoji eğitimi nedir?

Eğitim pedagojisi = Eğitimde doğru stratejilerin uygulanması ile ilgilenir. (Pek çok ülkede pedagojinin ana branşıdır.) Orthopedagoji = Problemli çocuklar ve onların davranışları ile ilgilenir.

Öğrenme stratejileri ve görevleri nelerdir?

Öğrenme stratejileri ve görevleri nelerdir?
Bireyin öğrenmeyi öğrenmesi, yeteneklerinin farkına varması ve buna göre bilişsel yapısına uygun bir yol çizmesi öğrenme stratejileri yardımı ile gerçekleşmektedir. Öğrenme stratejilerinin en önemli görevi; düşünen ve bilgiler arasında bağlantılar kuran insanlar yetiştirmektir. sağlamasıdır denilebilir.

Öğrenme stratejileri nelerdir psikoloji?

Öğrenme stratejileri "yineleme", "anlamlandırma", "örgütleme", "anlamayı izleme" ve "duyuşsal" stratejiler olmak üzere beş grupta incelenebilir (Özer, 2002). Bu stratejide temel nokta zihinsel yinelemedir. Olduğu gibi tamamen aynı hatırlanması istenen bilgilerin öğrenilmesinde bu strateji etkilidir.

Pedagojik strateji, öğretim sürecindeki hedeflere ulaşmak için belirlenen yöntemler, teknikler ve stratejilerin bütünüdür. Amacı, öğrenmeyi en etkili ve verimli şekilde gerçekleştirmek ve öğrencilerin bilgi, beceri, tutum ve eğilimleri kazanmasını sağlamaktır.

Öğretim stratejileri çeşitli yöntemlerle öğretimi gerçekleştirmek için kullanılan yaklaşımlardır. Öğretim stratejileri başlıca şunlardır:
- Sunuş yoluyla öğretim: Bilginin aktarımının ön planda olduğu öğretim yöntemi.
- Buluş yoluyla öğretim: Öğrencilerin kendi bilgilerini oluşturmasına ve yeniden yapılandırmasına odaklanan öğretim yaklaşımı.
- Araştırma-inceleme yoluyla öğretim: Öğrencilerin bilgiyi araştırarak öğrenmelerini teşvik eden öğretim stratejisi.
- İşbirlikli öğrenme: Öğrencilerin birbirleriyle etkileşim içinde olduğu, grup çalışmalarını içeren öğretim yaklaşımı.
- Tam öğrenme: Öğrenmenin tam ve kalıcı olması için çeşitli öğrenme stratejilerini kullanan yaklaşım.
- Yapılandırmacı: Öğrencilerin var olan bilgilerini yeni bilgilerle bağlantı kurarak anlamalarını sağlayan öğretim yaklaşımı.

Öğretim stratejisi, hedeflerine ulaşmak için seçilen öğretim metodu, teknikleri ve değerlendirme biçimini içerir. Öğretim stratejisi, öğretmenin dersin içeriğine ve öğrenci profiline uygun olarak belirlenir ve uygulanır.

Pedagojik temel, öğrenme sürecini etkileyen sosyal, kültürel, ekonomik, bilimsel ve teknolojik unsurlara dayanan alandır. Pedagojik temel, akademik çalışma ve mesleki formasyon gerektiren bir profesyonel uğraş alanını ifade eder.

Pedagoji eğitimi, eğitimde doğru stratejilerin uygulanmasına odaklanır. Birçok ülkede pedagojinin ana branşı olan eğitim pedagojisi, doğru öğretim teknikleri ve stratejilerini araştırır ve geliştirirken, orthopedagoji ise problemli çocuklar ve davranışlarıyla ilgilenir.

Öğrenme stratejileri, bireyin öğrenme sürecinde kullandığı tekniklerdir. Zihinsel yineleme, anlamlandırma, örgütleme, anlamayı izleme ve duyuşsal stratejiler bireyin öğrenme sürecini destekleyen beş gruptur. Bu stratejiler sayesinde birey, bilgiler arasında bağlantılar kurarak daha etkili bir şekilde öğrenme sağlayabilir.

Tahinin yan etkileri nelerdir?

PS5 isin izleme nedir?

1. Konular

1. 1.284.224
  2. Mesajlar

1. 1.670.349
  3. Kullanıcılar

1. 33.204
  4. Son üye

Geri
Üst Alt