- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Pectus ne demek?
Pektus Ekskavatum, halk arasında kunduracı göğsü olarak da bilinen hastalık, bir göğüs duvarı deformitesidir. Deformite, sternum denilen göğsün orta hattındaki iman tahtası kemiğiyle beraber kaburgalarla bağlantıyı sağlayan kıkırdak yapının içe doğru çökmesi durumudur.
Pektus Karinatus ne demek?
Güvercin Göğsü (Pektus Karinatum) Güvercin göğsü, iman tahtası ve kaburgaların dışa doğru çıkıntı oluşturması durumunu ifade eder. Kunduracı göğsünün tam tersi bir deformite şeklidir. Kaburgaların göğüs kemiğine bağlanmasını sağlayan kıkırdakların bozulması ile ortaya çıkar.
Nuss ameliyatı nedir?
Nuss ameliyatı nedir?
göğüs kafesinin içe doğru çökük olduğu(pectus excavatum/kunduracı göğsü) durumlarda göğüs kafesinin içinden çelik bar geçirilip göğüs kafesinin sağ ve sol koltuk altlarına gelecen kısımına sabitleyerek gelişmekte olan kemiğe kılavuzluk yapmasını sağlayarak içe doğru çökmeyi gidermeyi amaçlayan bir cerrahi operasyon. …
Kunduracı göğsü ameliyatı ne kadar sürer?
Kunduracı göğsü ameliyatı ne kadar sürer?
Ameliyat süresi 2-4 saat arasında değişmektedir.Nüks oranı % 7 dir. -İlk defa 1987 yılında Amerikalı cerrah Donald Nuss kendi adıyla anılan "Nuss operasyonunu" kunduracı göğsünde başarı ile uygulamıştır. -Kunduracı göğsü hastalığında ideal nuss ameliyatı yaşı 12-16 arasıdır.
Göğüs çöküklüğü neden olur?
Çöküklüğün nedeni kıkırdak kaburgaların fazla büyümesi olsa da neden kesin olarak bilinmemektedir. Genetik yatkınlık söz konusudur. Hastaların yüzde 37'sinde ailede göğüs çöküklüğü (kunduracı göğsü) öyküsü vardır.
Pektus hastalığı neden olur?
Neden oluştuğu tam olarak bilinmemekle birlikte, kaburgaların kıkırdak kısmının anormal büyümesi söz konusudur. Aşırı büyüyen kıkırdak kısımlar sözünü ettiğimiz iman tahtası kemiğinin arkaya doğru çökmesine neden olur. Genetik geçiş gösterilmemiş olsa da hastaların %40'da aile öyküsü vardır.
Kaburga çökmesi neden olur?
Kaburga çökmesi neden olur?
Kunduracı göğsü doğuştan mı?
Kunduracı göğsü doğuştan mı?
Kunduracı göğsü ve güvercin göğsü hastalıkları doğuştan gelen hastalık grubuna giriyor. Bu grup hastalarda yapılan araştırmalarda ailesel bir geçiş, yani genetik bir yatkınlık olduğu, yaklaşık üç hastanın birinde gösterilmiş.
Kunduracı göğsü tedavi edilmezse ne olur?
Kunduracı göğsü ve güvercin göğsü tedavi edilmezse… Yine bu grup hastalıkta çocuklarda beraberinde astım gibi bozukluklara ve sık tekrarlayan solunum yolu enfeksiyonlarına da rastlanabiliyor. Hastalık bazen kalpte ritim bozukluklarına da yol açabiliyor.