Modoratör
Efsanevi Üye
Pathway programı ne demek?
Basitçe söylemek gerekirse Pathway/Hazırlık programı; dil okullarında veya kolejlerde yeterli derecede İngilizce eğitimi ve ardından "Üniversite Öncesi Hazırlık Programları aldıktan sonra birçok üniversiteye sınavsız giriş yapabilmenizi sağlayan programdır."
Yüksek öğrenim mezunu ne demek?
yüksek öğretim Daha önce ortaöğretimden geçen ve ileri derecede bir düşünü olgunluğu düzeyine ulaşan kimselere üniversite, akademi, teknik ve yüksek meslek okulları gibi türlü eğitim kurumlarınca planlanıp uygulanan öğretim.
Okul Öncesi Öğretmenliği kaç kredi ile mezun olunur?
Okul Öncesi Öğretmenliği kaç kredi ile mezun olunur?
Bu programda öğrencinin asgari 156 kredi (13 kredilik 3 staj dersi dâhil) ve asgari 240 AKTS kredisini sağlaması ve genel not ortalamasının 4,00 üzerinden en az 2,00 olması gerekmektedir.
4 yıllık üniversite hangi lisans?
4 yıllık üniversite hangi lisans?
Üniversite giriş sınavından yeterli puan alınması sonucu merkezi atama ile yerleşilebilen lisans bölümleri 4 yıllık eğitim programlarıdır. Öğrencilerin tercih ettikleri bölümlerde İngilizce eğitim veriliyorsa lisans eğitimlerinden önce hazırlık atlama sınavı yapılır.
Pathway programına nasıl girilir?
Pathway kurs programına kabul aşamasında lise dönemi not ortalaması önem taşımaktadır. Yüksek lise ortalamasına sahip öğrenciler güvenilir kayıt ofisleri aracılığıyla pathway kurslarına dahil olabilirler.
Pathway programı Kanada nedir?
Pathway, genellikle Amerika ve Kanada eğitim sistemine bağlı olarak kullanılan bir terimdir. Türkiye'deki lise eğitimini takiben özellikle Amerika ve Kanada'da öğrenim görecek öğrenciler için hazırlanan programlara verilen bir isimdir.
Üniversite mezunu öğrenim durumuna ne yazar?
Üniversite mezunu öğrenim durumuna ne yazar?
Form doldururken bu bölüme geldiğinizde en son bitirdiğiniz eğitim seviyesi yazılır. Örnek vermemiz gerekirse eğer üniversite öğrencisisiniz ve form doldurmanız gerekmekte bu bölüme denk geldiğinizde lise mezunu olduğunuzu belirtmek zorundasınız. Lisans eğitiminiz bittikten sonra lisans yazabilirsiniz.
Okul oncesinde hangi dersler var?
Okul oncesinde hangi dersler var?
Dönem 1
- Eğitime Giriş (EGIT101)
- Eğitim Felsefesi (EGIT106)
- Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi – I (TARH101)
- İngilizce İletişim – I (ENGL151)
- Türk Dili – I (TREG113)
- Bilişim Teknolojileri (ITEC112)
- Erken Çocukluk Eğitimine Giriş (OOEG103)
- Çocuk Sağlığı ve İlk Yardım (OOEG105)
Okul öncesi öğretmenler ne kadar maaş alıyor?
Kariyerinde Maaşlar
| EN DÜŞÜK | ORTALAMA
Anaokulu Müdür Yardımcısı | 4.880 | 6.580
Okul Öncesi Öğretmeni | 4.250 | 4.900
En az lisans düzeyi ne demek?
Ön lisans, yükseköğretimde ortaöğretime dayalı en az iki yıllık eğitim programıdır. Bir başka ifadeyle; lisans öğretiminin ilk kademesini oluşturur ve ortaöğretimin devamı niteliğindedir. Ön lisans, farklı sektörlere ara insan gücü yetiştirme amacıyla faaliyet gösteren eğitim programıdır. Dört yarıyıllık dönemi kapsar.
Mezun olduğu lisans programı ne demek?
Mezun olduğu lisans programı ne demek?
Üniversite de seçilecek olan programlarda alınan eğitimlerin süresi son derece önemlidir. İki yıllık programları tercih eden kişiler önlisans mezunu sayılırken, dört yıllık programlara kayıt yaptıran öğrenciler lisans mezunu sayılır.