T
theking
Patates Püresi Topları Nasıl Yapılır? sorusunun cevabı oldukça basittir. İlk olarak, patatesleri haşlayın ve ezin. Ardından, süt, tuz ve tane karabiber ekleyip karıştırın. Daha sonra, un ve yumurta ile karıştırarak hamur haline getirin. Hamurdan küçük toplar yapın ve kızartma yağı içinde kızartın. Son olarak, servis yapmadan önce üzerine maydanoz ve limon dilimleri ekleyin. İşte bu kadar! Şimdi Patates Püresi Topları Nasıl Yapılır? sorusunun cevabını biliyorsunuz. Afiyet olsun!
İçindekiler
Patates püresi topları, lezzetli bir atıştırmalık veya yan yemek olarak servis edilebilen pratik bir tariftir. İşte patates püresi topları yapmak için adım adım izlemeniz gerekenler:
– 4 adet orta boy patates
– 2 yemek kaşığı tereyağı
– 1/4 su bardağı süt
– Tuz, karabiber ve isteğe bağlı baharatlar
– Galeta unu veya ekmek kırıntısı
– Kızartmak için sıvı yağ
Patatesleri soyup yıkadıktan sonra tencereye alın ve üzerini geçecek kadar su ekleyin. Tuz ekleyerek patatesleri yumuşayana kadar haşlayın. Haşlanan patatesleri süzün ve soğumaya bırakın.
Soğuyan patatesleri ezici veya çatalla iyice ezin. Tereyağı, süt, tuz, karabiber ve isteğe bağlı baharatları ekleyerek karıştırın. Karışımı homojen bir kıvam elde edene kadar iyice karıştırın.
Hazırladığınız patates püresinden ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve avuç içinde yuvarlayarak top şekli verin. Topları galeta unu veya ekmek kırıntısına bulayın, üzerlerine hafifçe bastırarak unun yapışmasını sağlayın.
Topları kızartmak için derin bir tavada sıvı yağı kızdırın. Topları kızgın yağda altın rengi olana kadar kızartın. Alternatif olarak, önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirebilirsiniz.
Hazırladığınız patates püresi toplarını sıcak servis yapın. Yanında yoğurt veya sos ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
Patates püresine baharat ekleyin.
Ezdiğiniz patatesleri şekillendirin.
Topları una bulayın.
Patates püresi toplarını kızartın.
Sıcak servis yapın.
İçindekiler
Patates Püresi Topları Nasıl Yapılır?
Patates püresi topları, lezzetli bir atıştırmalık veya yan yemek olarak servis edilebilen pratik bir tariftir. İşte patates püresi topları yapmak için adım adım izlemeniz gerekenler:
Gerekli Malzemeler:
– 4 adet orta boy patates
– 2 yemek kaşığı tereyağı
– 1/4 su bardağı süt
– Tuz, karabiber ve isteğe bağlı baharatlar
– Galeta unu veya ekmek kırıntısı
– Kızartmak için sıvı yağ
Adım 1: Patatesleri Haşlayın
Patatesleri soyup yıkadıktan sonra tencereye alın ve üzerini geçecek kadar su ekleyin. Tuz ekleyerek patatesleri yumuşayana kadar haşlayın. Haşlanan patatesleri süzün ve soğumaya bırakın.
Adım 2: Patatesleri Ezin
Soğuyan patatesleri ezici veya çatalla iyice ezin. Tereyağı, süt, tuz, karabiber ve isteğe bağlı baharatları ekleyerek karıştırın. Karışımı homojen bir kıvam elde edene kadar iyice karıştırın.
Adım 3: Toplar Şeklinde Yuvarlayın
Hazırladığınız patates püresinden ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve avuç içinde yuvarlayarak top şekli verin. Topları galeta unu veya ekmek kırıntısına bulayın, üzerlerine hafifçe bastırarak unun yapışmasını sağlayın.
Adım 4: Kızartın veya Fırında Pişirin
Topları kızartmak için derin bir tavada sıvı yağı kızdırın. Topları kızgın yağda altın rengi olana kadar kızartın. Alternatif olarak, önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirebilirsiniz.
Adım 5: Servis Edin
Hazırladığınız patates püresi toplarını sıcak servis yapın. Yanında yoğurt veya sos ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
Patates Püresi Topları Nasıl Yapılır?
| Patates Püresi Topları Nasıl Yapılır? |
| 1. Patatesleri haşlayın ve ezin. |
| 2. Üzerine tuz, karabiber ve rendelenmiş kaşar peyniri ekleyin. |
| 3. Karışımı yoğurun ve küçük toplar haline getirin. |
| 4. Un, yumurta ve galeta ununu ayrı kaplarda hazırlayın. |
| 5. Topları önce una, sonra yumurtaya ve en son galeta ununa bulayın. |
Patates püresine baharat ekleyin.
Ezdiğiniz patatesleri şekillendirin.
Topları una bulayın.
Patates püresi toplarını kızartın.
Sıcak servis yapın.