T
theking
Pastane Limonatası Tanımı İçin Malzemeler
1 adet limon
1 adet portakal
1,5 bardak toz şeker
Bir tatlı kaşığı limon tuzu
3 litre su
Tülbent
Pastane Limonatası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önceden difrize attığImız limon ve portakalı çıkarıyoruz.
On dk sonra kesilecek kıvama gelen limon ve portakalı dörde beşe bölün mikserin rastgele parçalayıcı içine atın bir buçuk bardak toz şekeri atın.
İyice öğütene kadar parçalansın ben on dk yakın tuttum tahminen parçalayıcım güçsüz bilemedim.
Kenardaki üç litre suyun içine boşaltın.
Bir tatlı kaşığı limon tuzunu ek edip beş dk üzere karıştırın.
İyice sonra koyacağınız kabın üzerine tülbent koyup yavaş yavaş süzün hatta ortada tülbenti yıkayın daha âlâ süzüyor.
Arada tülbenti sıkın güzelce rengi çıksın büsbütün püf noktaları ile anlatmaya çalıştım.
Not;Buzluğa bol bol limon portakal atın mükemmel bir limonata oluyor ne hazırlar da nede pastanelerdekin den emin olun ki çok daha tadı hoş limon portakalı buzlu hafif olsun buzlu olunca acısı çıkmıyor içine afiyet olsun ramazanı şerifimiz mübarek olsun.
Pastane Limonatası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 adet limon
1 adet portakal
1,5 bardak toz şeker
Bir tatlı kaşığı limon tuzu
3 litre su
Tülbent
Pastane Limonatası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önceden difrize attığImız limon ve portakalı çıkarıyoruz.
On dk sonra kesilecek kıvama gelen limon ve portakalı dörde beşe bölün mikserin rastgele parçalayıcı içine atın bir buçuk bardak toz şekeri atın.
İyice öğütene kadar parçalansın ben on dk yakın tuttum tahminen parçalayıcım güçsüz bilemedim.
Kenardaki üç litre suyun içine boşaltın.
Bir tatlı kaşığı limon tuzunu ek edip beş dk üzere karıştırın.
İyice sonra koyacağınız kabın üzerine tülbent koyup yavaş yavaş süzün hatta ortada tülbenti yıkayın daha âlâ süzüyor.
Arada tülbenti sıkın güzelce rengi çıksın büsbütün püf noktaları ile anlatmaya çalıştım.
Not;Buzluğa bol bol limon portakal atın mükemmel bir limonata oluyor ne hazırlar da nede pastanelerdekin den emin olun ki çok daha tadı hoş limon portakalı buzlu hafif olsun buzlu olunca acısı çıkmıyor içine afiyet olsun ramazanı şerifimiz mübarek olsun.
Pastane Limonatası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı