Modoratör
Efsanevi Üye
Paragrafta yogunluk nedir?
6) Yoğunluk: Yazının düşünsel ve duygusal yönden zenginliğini ortaya koyar. Yoğunluk bir bakıma anlam derinliğidir. 7) Özlülük: Az sözle çok şey anlatılmasını ifade eder. Atasözleri ve deyimler özlülüğe sahiptir.
Açıklık nedir örnek cümleler?
Örnek: "Sis, bütün şehri kapsamıştı." cümlesinde "kapsamak" sözcüğüyle "kaplamak" sözcüğü birbirine karıştırılmış ve anlamca yanlış kullanılmış sözcükten dolayı cümlenin açıklığı bozulmuştur. "Sis, bütün sefiri kaplamıştı." dediğimizde açıklık sağlanmış olur. Anlatımda, gereksiz sözcüğün bulunmamasıdır.
Akıcılık ne demek felsefe?
Akılcılık; usçuluk veya rasyonalizm olarak da adlandırılan, bilginin doğruluğunun duyum ve deneyimde değil, düşüncede ve zihinde temellendirilebileceğini öne süren felsefi görüş.
Yoğun bir anlatım ne demek?
Yoğun bir anlatım ne demek?
6) Yoğunluk (Derinlik): Kpss genel yetenek Türkçe dersine ait cümlede anlatım özellikleri konusunda yer alan yoğunluk, derin yoruma açık, satır aralarında okunan anlatım, sıradan olmayan, sığ olmayan, yüzeysel olmayan anlatım, az sözle çok şey anlatmak ve her okunuşta yeni anlamlar bulunabilen anlatım şeklidir.
Paragrafta yüzeysellik ne demek?
Paragrafta yüzeysellik ne demek?
Derine inmeyen, gelişigüzel, ayrıntılı olmayan, sathi.
Açıklık nasıl bulunur?
Açıklık: Bir veri grubunda yer alan en büyük değer ile en küçük değer arasında var olan farka denir. Bu konuyu formülsel olarak açıklamak gerekirse; Açıklık: (En büyük değer- En küçük değer) şeklinde hesaplanarak bulunur.
Paragrafta akıcılık ne demek?
Duygunun, düşüncenin ya da gerçeğin anlatımında dildeki pürüzlerin, okumayı ve anlamayı güçleştiren unsurların ortadan kaldırılmasına ve cümlelerin söyleniş ve okunuşundaki kolaylık ve rahatlığına akıcılık denir. Anlatımda; dilin takılacağı pürüzlerin, ilgiyi azaltacak ve dağıtacak duraksamaların bulunmaması demektir.
Akıcılık kimya ne demek?
Viskozluk: Gazlar gibi sıvılar da akmaya karşı bir direnç gösterirler. Akışkanların gösterdiği bu dirence viskozluk denir ve ƞ ile simgelenir. Akıcılık: Viskozluğun tersi olan niceliğe akıcılık denir ve φ İle sigelenir. Akıcılık ve viskozluk ters orantılıdır.
Yoğunluk nedir anlatım özellikleri?
Yoğunluk nedir anlatım özellikleri?