Modoratör
Efsanevi Üye
Paraf imza yerine geçer mi?
Paraf resmi açıdan kabul görmez ve hukuki sorumluluğu bulunmaz, ancak imza hukuki bir sorumluluk taşımaktadır. İmza ticarette, evraklarda ve resmi tüm işlemlerde kullanılmaktadır. Paraf atmanın herhangi bir zorunluluğu bulunmazken, imza sorumluluk taşıyan tüm işlemlerde atılmaktadır.
Paraf nedir ne işe yarar?
Paraf yalnızca ismin veya soy ismin baş harfleriyle oluşan 'Okudum, gördüm, anladım, onaylıyorum' şeklindeki cümlelerin altına atılan bir işarettir. Parafın herhangi bir hukuki sorumluluğu mevcut değildir. Yalnızca kontrol için kullanımı söz konusudur.
Paraflanarak ne demek?
Paraflanarak ne demek?
Genellikle resmi kurumlarda imza yetkisi olmayan kişiler evraka, isim veya soy isimlerinin baş harfinden oluşan ve küçük bir simge olan paraf atarlar. Bu parafın anlamı evrakı gördüğü ve onayladığı şeklinde anlaşılır.
PRAF ne demek?
PRAF ne demek?
Paraf, kurum veya şirket bünyesinde çok sık tekrarlanan formalite işlemlerde yetkili tarafından hızlıca atılan ve işlemin onaylandığını gösteren ve genellikle kişinin baş harflerinden oluşan kısa imzadır.
Askerde paraf ne demek?
Paraf Yedin Sabah 05:00 – 07:00 nöbetin vardır. Ancak saat 22:00'da koğuşçu başına dikilir ve "kalk, ahmet hasta oldu paraf yedin" der. Ahmet'e sağlam küfürler ederek kalkar onun nöbetine gidersin. Buna paraf yemek denir.
Paraf para nerede kullanılır?
ParafPara kullanımı için üye işyerindeki pos cihazının Paraf'la uyumlu olması gerekiyor. Market alışverişinden uçak biletine, giyimden ayakkabıya birçok farklı sektörde yer alan işyerlerinde ParafPara ile alışveriş yapılabiliyor.
Paraf ne zaman atılır?
Paraf ne zaman atılır?
Dilimize Fransızcadan geçmiş olan paraf kelimesinin sözlük anlamı kısa imzadır. Özellikle mesai saatleri içerisinde fazla sayıda belge imzalaması gereken kişiler tarafından atılan parafların hukuki bir geçerliliği yoktur. Sadece söz konusu belgelerde yazılanların okunduğunu ve onaylandığını belirtmek için paraf atılır.
Tabiiyetine girmek ne demek?
Tabiiyetine girmek ne demek?
1. Bir şeye veya bir kimseye bağlı olma, bağımlılık, bağlılık.
Paraf ne demek TDK?
a. Yalnız adın veya ad ve soyadın baş harfleriyle atılan kısa imza. paraf, 5 karakter ile yazılır.
Tiki Tiki PRAF ne demek?
Her "tiki tiki praf", kendini tekrarlayan, sınırlı, çarpık düzenlerin ve zihinlerin gülünçlüğüne işaret eder. Sancho'nun tekrarlara hapsolup kalmaması, bu tekrarların ciddi ve derin bir sorgulamanın içerisinde / arasında yer alması, ritmin yolda, hareket hâlinde verilmesi de anlamlıdır.