Son Konular

P4c yontemi nedir?

ZeberusZeberus is verified member.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Webmaster
Puan 113
Çözümler 4

P4c yöntemi nedir?

P 4 C işbirlikçi diyaloglar ve yansımalar şeklinde felsefi sorgulama yoluyla çocuklarda ve gençlerde bilişsel ve sosyal becerileri destekleyen bir yaklaşımdır. Bu yaklaşım, düşünme ve iletişim becerilerini geliştiren akademik kazanımlarını destekleyen yenilikçi bir eğitim anlayışı olarak kabul edilir.

Çocukluk Felsefesi hangi konuları ele alır?

Çocukluk felsefesi alanın kurucularından Gareth Matthews'a göre çocukluk felsefesi, çağlar boyunca çocuklara yönelik davranışlardaki değişiklikleri, çocuklukla ilgili değişen kavramları, çocuklardaki bilişsel ve ahlaki gelişimi, çocukların haklarını ve çıkarlarını, çocuk otonomisini, çocukların ahlaki durumu ve …
Çoçuk Gelişimi Bölümü adı nedir?
Çocuk gelişimi, aynı isimle eğitimi verilmekte olan hem 2 yıllık önlisans, hem de 4 yıllık lisans bölümüne verilen addır. Çocuk gelişimi bölümünde çocukların zihinsel başta olmak üzere, sosyal ve duygusal her konuda desteklenmesi adına eğitim verilir.
Çocuklarla Felsefe ne işe yarar?
Çocuklar için felsefe, Prof. Matthew Lipman tarafından, çocukların daha akılcı, merak uyandırıcı, eleştirel, yaratıcı bireyler haline gelmelerine yardımcı olmak için ortaya çıkarılmış bir disiplindir.

P4C nin açılımı nedir?

P4C'in açılımı, İngilizce'nin küçük kelime oyunlarıyla "Philosophy 4 Children". Amerika'da Felsefe Profesörü Matthew Lipman tarafından geliştirilen bir pedagoji.

P4C eğitimi ne işe yarar?

Çocuklar için felsefe' (P4C) eğitimi, çocukların duygusal, iletişimsel ve bilişsel becerilerinin gelişmesine katkı sağlayan bir öğretim metodudur. P4C eğitmen eğitimi programına katılan katılımcılar; – P4C oturumunu yönetmenin teknik ve stratejilerini öğrenirler. – P4C oturumunu kolaylaştırıcı olarak yönetirler.
Çocuk gelişimi dalları nelerdir?
MESLEKİ GELİŞİMİ
Pc4 nedir?
Çocuklara, 'felsefe yapmayı' öğreten 'Çocuklar için Felsefe' (P4C), çocukların duygusal, iletişimsel ve bilişsel becerilerinin gelişmesine katkı sağlayan bir öğretim metodu.

P4C etkinliği nedir?

P4C temelinde 'Güçlü çocuklar yetiştirmek, sorunlu bireyleri onarmaktan iyidir. ' fikri ile yola çıkar. P4C çalışmaları ile çocuklar, eleştirel, yaratıcı, işbirlikçi, empatik ve özenli düşünme biçimlerini deneyimleyebilirler.

P4C çocuklarda hangi yetileri geliştirir?

P4C bir çocuğa tüm yaşamı ve eğitim hayatı boyunca ihtiyaç duyacağı, eleştirel ve yaratıcı düşünme yetisini geliştirir. Çocuklar onlarla paylaşılan bir hikaye veya resim üzerinde birlikte sohbet ederek sorularına cevaplar bulmaya ya da yeni sorular sormaya teşvik edilir.
P4C eğitmeni nasıl olunur?
P4c öğretmeni nasıl olunur? P4c eğitmeni olmak için öncelikle p4c eğitmen eğitimi sertifikası almanız gerekmektedir. Uzaktan eğitim şeklinde yapılan çocuklar için felsefe eğitmen eğitimi sertifika programına katılabilirsiniz. Eğitim sonunda alınacak sertifika ile p4c eğitmeni olabilirsiniz.

Kanadanin sembolu nedir?

Neden Google Analytics?

1. Konular

1. 1.284.247
  2. Mesajlar

1. 1.670.679
  3. Kullanıcılar

1. 33.204
  4. Son üye

Geri
Üst Alt