Eşinizin %30 oranında engelli raporu varsa, bazı haklardan faydalanabilir. Bu haklar arasında şunlar yer alabilir:
1. **Engelli Aylığı:** Engelli raporu olan kişiler, Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından engellilik durumlarına göre belirlenen aylık alabilirler. Eşinizin durumuna göre aylık tutarı değişiklik gösterebilir.
2. **Sağlık Yardımları:** Engelli raporu olan kişilere özel sağlık hizmetleri ve yardımlarından faydalanma imkanı sağlanır. Bu hizmetler arasında ilaç desteği, protez ve ortez yardımı gibi imkanlar bulunmaktadır.
3. **Seyahat İndirimi:** Eşiniz, toplu taşıma araçlarında belli oranlarda indirimlerden yararlanabilir. Bunun için yetkili mercilere başvuru yapmanız gerekebilir.
4. **Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Hizmetleri:** Eşinizin ihtiyaç duyduğu durumlarda özel eğitim ve rehabilitasyon hizmetlerinden faydalanabilir. Bu hizmetler eğitim kurumları ya da özel merkezler aracılığıyla sunulmaktadır.
5. **İstihdam Hakları:** Eşiniz, engelli raporu nedeniyle çalışma hayatında bazı haklardan faydalanabilir. Bu haklar arasında engelliye uygun iş imkanları, esnek çalışma saatleri gibi imkanlar yer alabilir.
Eşinizin durumuna özel olarak Sosyal Güvenlik Kurumu, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı gibi kurum ve kuruluşlar ile iletişime geçerek daha detaylı bilgi alabilirsiniz. Ayrıca bağlı olduğunuz yerel yönetim birimlerinden de destek alabilirsiniz.