Editör
Efsanevi Üye
Özel politika ne demek?
Özel politika gerektiren grupların (kız çocukları, kadınlar, engelli bireyler, hükümlü ya da tutuklu bireyler vb.) meslekî ve teknik eğitime erişim fırsatlarının geliştirilmesi, ülkemizin eğitim politikalarının başlıca unsurlarından birisidir.
Özel politika gerektiren gruplar kimler?
Özel politika gerektiren gruplar kimler?
Çalışma yaşamında özel politika gerektiren gruplar; çocuklar, kadınlar, engelliler ve yaşlılardır. Uluslararası İş Örgütü'ne (ILO) göre, engelli birey, fiziksel veya zihinsel bozukluk sonucu güvenliğini sağlama ve uygun bir iş bulma umutları büyük ölçüde azalmış olan birey olarak tanımlanmaktadır.
Iş güvenliği mevzuatında özel politika gerektiren gruplar ile çalıştırılma şartları nelerdir?
Özel Politika Gerektiren Gruplar
- Kronik Hastalık.
- Gebelik ve Emzirme Durumu.
- Malul ve Engelli Çalışan.
- 18 yaşından küçükler.
- Meslek hastalığı tanısı veya ön tanısı olanlar.
- Yaşlılar.
- Alkol, ilaç ve uyuşturucu bağımlılığı olanlar.
- Birden fazla iş kazası geçirmiş olanlar.
Işkur aktif iş gücü hizmetleri nelerdir?
Işkur aktif iş gücü hizmetleri nelerdir?
Temel aktif işgücü hizmetleri; Mesleki Eğitim Kursları Girişimcilik Eğitim Programları İşbaşı Eğitim Programları…
- Katılımcı zaruri gideri.
- İş Kazası ve Meslek Hastalığı Sigortası Primi.
- Genel Sağlık Sigortası Prim Giderleri.
MEK kursu ne demek?
Mesleki eğitim kursları; mesleği olmayanlara meslek edindirmek, mesleği olmakla birlikte mesleki becerilerini geliştirmek isteyenlerin istihdam edilebilirliğini artırmak amacıyla düzenlenmektedir.
Aktif işgücü piyasası politikaları nelerdir?
Aktif işgücü piyasası politikaları nelerdir?
Aktif işgücü piyasası politikalarının temel işlevi, işsizliğin düzenlenmesidir. Aktif politikalar işgücü piyasasındaki, belirsizliğin ortaya çıkardığı riskleri ve yükleri devletten işsiz bireyler doğru yeniden dağıtır. Çoğu aktif hale getirme önlemi, düşük ücretli çalışma ve eğreti işler için işgücü sunumu yaratır.
Aktif istihdam politikaları uygulamaları nelerdir?
Aktif istihdam politikaları uygulamaları; kamu ve özel istihdam hizmetleri, mesleki eğitim programları, sübvansiyonlu istihdam programları, girişimciliği teşvik ve gençlere yönelik programlar şeklinde sıralanabilir. Bu programlar arasında mesleki eğitim ayrı bir öneme sahiptir.
Mek istihdam garantili ne demek?
Mek istihdam garantili ne demek?
MEK kursları istihdam garantili olup kursiyerler günlük 5 ile 8 saat arasında eğitim görmektedir. Aynı zamanda kursiyerlere 30 ile 85 TL arasında ücret ödenmekte olup sigorta ödemeleri de gerçekleşen adaylar kurs bitiminde ise istihdam edilmektedir. Buna göre çoğu kursun başvuruları da bugün başladı.
Işyerindeki risk grupları nelerdir?
Çalışma yaşamında risk grupları denildiğinde genel kabul gören anlayış, risk gruplarını çocuklar, kadınlar, yaşlılar ve özürlüler olarak ele almaktadır.