Editör
Efsanevi Üye
Özel Eğitimde Çekirdek müfredat nedir?
Çekirdek Program farklı altyapılara sahip öğrencilerin sunduğu çeşitliliği akademik çalışmalar ile geliştirerek ve bölümlerarası etkileşimi en üst düzeye taşıyarak öğrencilerin hayata en iyi biçimde hazırlanmalarını hedefleyen bir eğitim anlayışıdır.
Bağımsız hareket becerileri nelerdir?
Bağımsız hareket becerileri oldukça geniş bir yelpazede ele alınmaktadır. Elle duvar takibi, korunma teknikleri, rehber becerileri, baston becerileri temel bağımsız hareket becerileridir. Bu beceriler de kendi içinde çeşitli tekniklere ayrılmaktadır.
Genişletilmiş çekirdek müfredat Nelerden Oluşur?
Hatlen (1996) görme yetersizliği olan bireylerin ihtiyaç duydukları tüm bu becerileri kapsayan Genişletilmiş Çekirdek Müfredat'ı tanımlamıştır. Bu müfredat genel eğitim okullarında takip edilen müfredata ek olarak öğrencilerin ihtiyaçlarına yönelik alan uzmanları tarafından sunulmaktadır.
Tamamlayıcı eğitim planı ne demek?
Tamamlayıcı eğitim planı ne demek?
Tamamlayıcı Eğitim Programında öğrencilerin akademik başarıları, sınavlardaki başarıları, sınava hazırlanma süreçleri, kaygı düzeyleri, verimli ders çalışma yöntemleri, ders çalışma programları konularında okulumuz psikolojik danışmanlık ve rehberlik servisi ile işbirliği yapılır.
Elektronik bağımsız hareket araçları nedir?
Elektronik bağımsız hareket araçları nedir?
ELEKTRONİK ARAÇLAR/CİHAZLAR: Görme engelli bireylerin çevre içinde yönelimini ve bağımsız hareket etmesini kolaylaştıran, navigasyon, sesli baston, step-hear vb. (bina içinde ışık düzenlemeleri, ıslak zemin vb.)
Genişletilmiş çekirdek müfredat hangi becerilerin eğitimini içerir?
Tamamlayıcı akademik beceriler, çalışma becerileri, dinleme becerileri, kavram öğretimi, yön bilgisi, kabartma yazı, önceden kaydedilmiş materyallerin kullanımı, konuşma kartları veya iletişim için geliştirilen cihazların kullanımı gibi pek çok beceriyi kapsamaktadır.
Bağımsız hareket ne demek?
Bağımsız hareket ise; güvenli, etkili ve bağımsız olarak hedefe doğru hareket etmesi anlamına gelmektedir. Görme yetersizliği olan bireylerin iyi yönelim ve bağımsız hareket becerilerine sahip olmaları toplumsal yaşamdaki bağımsızlıkları açısından son derece önemlidir.