Modoratör
Efsanevi Üye
Özel eğitimde anlık amaç nedir?
Özel eğitimin belli başlı amaçları başkalarıyla iyi iletişim kurabilen bireyler yetiştirmek, birtakım becerilerini geliştirerek bağımsız bireyler yetiştirmek, üretici ve mutlu bireyler yetiştirmek olarak sıralanır. Eğitim programları bireyselleştirilerek uygulanır.
Ozel egitimin amaclari nelerdir?
Ozel egitimin amaclari nelerdir?
Üreten ve mutlu bir birey olarak yetişmelerinin sağlanabilmesi, Birey için hazırlanmış eğitim programları ile özel yöntem, personel ve araç gereç kullanarak ilgileri, ihtiyaçları, yetenekleri ve yeterlilikleri doğrultusunda akademik olarak üst öğrenime, iş ve meslek alanlarına ve hayata hazırlanmalarını sağlamaktır.
Özel egitimin temel ilkeleri nelerdir?
Özel egitimin temel ilkeleri nelerdir?
Özel Eğitimin Temel İlkeleri Nelerdir?
- Özel eğitime ihtiyacı olan tüm bireyler; ilgi, istek, yeterlilik ve yetenekleri doğrultusunda ve ölçüsünde özel eğitim hizmetlerinden yararlandırılır.
- Özel eğitime ihtiyacı olan bireylerin eğitimine erken yaşta başlanması esastır.
Özel Eğitimde süreklilik ilkesi nedir?
SÜREKLİLİK : Madde 9. Fertlerin genel ve mesleki eğitimlerinin hayat boyunca devam etmesi esastır. Gençlerin eğitimi yanında, hayata ve iş alanlarına olumlu bir şekilde uymalarına yardımcı olmak üzere, yetişkinlerin sürekli eğitimini sağlamak için gerekli tedbirleri almak da bir eğitim görevidir.
Özel Eğitimde Sınıflandırma neden gereklidir?
Özel Eğitimde Sınıflandırma neden gereklidir?
Her bireyin yetersizliği kendine özgü olmasına karşın, tanılanması, ihtiyaçlarının belirlenmesi, eğitimlerinde daha uygun düzenleme ve planlamaya yol gösterici olması için ortak özellikleri ve eğitim ihtiyaçlarına göre sınıflandırma yapılmaktadır.
Özel eğitim Uygulama Merkezlerinden kimler faydalanabilir?
Özel eğitim Uygulama Merkezlerinden kimler faydalanabilir?
Özel Eğitime İhtiyacı Olan Bireyler
- Özel Öğrenme Güçlüğü
- Dil ve Konuşma Güçlüğü
- Yaygın Gelişimsel Bozukluk.
- Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu (DEHB)
- Bedensel Yetersizlik, Süreğen Hastalık ve Ortopedik Yetersizlik.
- İşitme Yetersizliği.
- Görme Yetersizliği.
- Zihinsel Yetersizlik.
Özel Eğitim Nedir Neden Önemlidir?
Özel eğitim, özel gereksinimli bireyin kendi kendine yetebilmesini sağlamayı hedefler. Ayrıca, akranlarıyla aynı anda öğrenemeyen özel gereksinimli bireylerin öğrenme durumlarına göre eğitim programlarıyla eksikliklerini tamamlayabilmelerini sağlar.
Özel eğitimin temel anlayışı nedir?
Özel eğitimin temel anlayışı nedir?
Özel eğitim, çoğunluktan farklı ve özel gereksinimli çocuklara sunulan, üstün özellikleri olanları yetenekleri doğrultusunda kapasitelerinin en üst düzeye çıkmasını sağlayan, yetersizliği engele dönüştürmeyi önleyen, engelli bireyi kendine yeterli hale getirerek topluma kaynaşmasını ve bağımsız, üretici bireyler …
Eğitim unsurları nelerdir?
Eğitim unsurları nelerdir?
Eğitim-öğretim programlarının dört temel unsurunun olduğunu belirten Prof. Dr. Duman; "Bu unsurlar amaç, içerik, öğrenme öğretme süreci ve değerlendirmedir.