Editör
Efsanevi Üye
Öz denetimli ne anlama gelir?
Özdenetim, öz denetim, özkontrol veya öz kontrol, kişinin toplumda işlev görebilmek için, davranışlarını, duygularını ve arzularını düzenleyebilme becerisidir. Psikolojide bazen duygusal öz-düzenleme ya da öz-düzenleme olarak adlandırılır.
Denetçi denetim çalışmasında finansal ve finansal olmayan veriler arasındaki ilişkiyi incelemek için ne yapar?
Bağımsız Denetim Standardı (BDS) 520'de ise Analitik Prosedürler, "Finansal ve finansal olmayan veriler arasındaki anlamlı ilişkilerin analiz edilmesi yoluyla, finansal bilgilerin değerlendirilmesini ifade eder.
Öz denetim sahibi ne demek?
Öz denetim sahibi ne demek?
Öz denetim: Kişinin toplumda işlev görebilmek için, davranışlarını, duygularını ve arzularını düzenleyebilme becerisidir. Öz denetim bilincine sahip insanlar sorumluluk duygusuyla hareket eder. Söz, iş ve davranışlarında aşırıya kaçmaz, ölçülü olur.
Öz denetimli bir insan ne yapar?
İşletmelerin denetçilere incelenmesi amacıyla sundukları verilere ne ad verilir?
Yönetim iddiaları (savları-beyanları): işletmelerin denetçilere incelemesi amacıyla sundukları verilere denir. Ve genellikle bu iddialar finansal tablolarda vücut bulur.
Denetimde analitik inceleme nedir?
Denetimde analitik inceleme nedir?
Analitik inceleme prosedürle- rindeki temel amaç işletmenin denetçiye sunduğu veriler ile işletme içinden ve işletme dışından elde edilen ilişkili verilerin çeşitli biçimlerde karşılaştırıla- rak ortaya konan sonuçlar denetime yön verilmesidir.
Özdenetim sahibi insanın özellikleri nelerdir?
Öz denetim bilincine sahip sabırlı kişi;
- Öfkeyle hareket etmez, iradesine hakim olur.
- Başına gelen olumsuzluklar karşısında ümitsizliğe kapılmaz.
- İşlerinde davranışlarında tepkilerinde ölçülü olur.
- Nefsinin her isteğine boyun eğmez.
- Kararlarında aceleci davranmaz.
- Her türlü haramdan uzak durur.
Öz denetim ne demek öz denetim bilincine sahip insan nasıl davranır ve nelere dikkat eder?
Cevap: Öz denetim: Kişinin toplumda işlev görebilmek için, davranışlarını, duygularını ve arzularını düzenleyebilme becerisidir. Öz denetim bilincine sahip insanlar sorumluluk duygusuyla hareket eder. Söz, iş ve davranışlarında aşırıya kaçmaz, ölçülü olur.
Öz denetim değeri nedir?
Öz denetim değeri nedir?
Öz-denetim, kişinin kendisi ve dünya arasında daha iyi, daha ideal uyuma sahip olması için kendini değiştirme ve uyarlama kapasitesi olarak değerlendirilmektedir. Bu yönüyle öz-denetim, insanın kişilik yapısında en önemli ve en yararlı süreçlerden biridir.