- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Oyun kurucu ne iş yapar?
Oyun kurucu (PG), defans oyuncuları ile forvet oyuncuları arasında yer alan, görevi her iki pozisyondaki basketbolculara da yardım edip takımın sayı bulması için paslarla oyunu yönlendirmek olan ve genellikle iki elini de iyi kullanan basketbolculara verilen isimdir.
Basketbolda üçlük ne demek?
basketbolde üç sayı çizgisinin üstüne basmadan daha gerisinden yapılan ve üç sayı değerindeki atış. avni küpeli'nin 2 sayı geriden gelen takım hücum ederken bir beraberlik hatta öne geçme şansı tabirini kullanmasına vesile olan şut çeşidi.
Basketbolda forma numaraları neden 4 ten başlar?
Hakemlerin 1-2-3 puanlık atışlarını göstermesi için, puanlarla karışmaması için.
Kısa forvet ne işe yarar?
Kısa forvet veya Üç Numara, pota altı ve üç sayı çizgisi etrafında, uzun ve kısa oyunculara yardım eden, gerektiğinde şutör gard ve uzun forvetliğe de soyunabilen (örn:Hidayet Türkoğlu, Bootsy Thornton, Lamar Odom, Ron Artest) şut ve ribaund kabiliyeti olan çok yönlü basketbol oyuncularına verilen addır.
Shooting Guard görevi nedir?
Şutör gard, Skorer gard veya İki numara basketbolda oyun kuruculara yardım eden bir pozisyondur. Oyun kurucu ile şutör gard arasındaki en büyük fark, şutör gardın genellikle takımın en çok sayı üreten oyuncularından biri olmasıdır.
Basketbolda ne demek?
Basketbol, beş kişilik iki takımın olduğu, elle ve topla oynanan bir spor türü olarak değerlendiriliyor. Takım oyunu olarak oynanan basketbol, yüksekliği 3,05 metre olan bir çemberden topun geçirilmesi esasına dayanıyor. Oyunda amaç, pota denilen çemberden topu geçirerek rakip takımı mağlup etmek olarak belirleniyor.
Oyunların kurucusu kimdir?
Temelleri MÖ 8. yüzyılda Olimpiya'da gerçekleştirilen antik oyunlara dayansa da modern oyunların ilki 1896 yılında, Pierre de Coubertin'in Uluslararası Olimpiyat Komitesini (kısaca IOC) kurması sonrasında gerçekleştirildi. 1924 yılında, kış sporları etkinliklerinin yer aldığı Kış Olimpiyatları düzenlenmeye başlandı.