Son Konular

Otomotiv sektorunde kalite nedir?

ZeberusZeberus is verified member.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Webmaster
Puan 113
Çözümler 4

Otomotiv sektöründe kalite nedir?

Otomotiv Kalite Yönetim Sistemi Nedir? ISO 16949 standardı, otomotiv sektöründe faaliyet gösteren tedarikçi firmalara yönelik tasarlanan bir Kalite Yönetim Sistemi'dir. Bu standart kapsamında, otomotiv sektörüne yönelik koşullar tanımlanmış ve tedarikçi firmalar için teknik standartlar oluşturulmuştur.
Otomotiv sektörü neden önemli?
Otomotiv sanayi; demir-çelik, petro-kimya ve lastik gibi temel sanayi dallarında başlıca alıcı konumundadır. Ayrıca, turizm, altyapı, inşaat, tarım ve ulaştırma gibi çeşitli sektörlerin ihtiyaç duydukları birçok motorlu araç otomotiv sektörü tarafından sağlanmaktadır.
Servis Kalite Yönetimi Nedir?
SPIDYA Servis Kalite Yönetimi (SQM) Bilgi Teknolojileri uzmanları için ağ altyapısı ile ilişkili uygulama ve sunucu izleme yetenekleri sunarak performans sorunlarını teşhis edip gidermelerini sağlar.

Otomotiv sanayi ne demektir?

Otomotiv endüstrisi, terim anlamı olarak, motorlu taşıtları tasarlayan, geliştiren, üreten ve pazarlayan iş sektörüdür. 2007 yılı itibarıyla, tüm dünyada 73 milyondan fazla motorlu araç üretildi. Otomotiv sanayii, tüm sanayileşmiş ülkelerde ekonominin lokomotifi olarak kabul edilmektedir.
Otomotiv standartları nelerdir?
ISO 9001:2000 ile birlikte ISO/TS 16949:2002, otomotiv ile ilgili ürünlerin dizaynı/geliştirilmesi, üretimi, montajı ve servisi için konulan kalite sistem gerekliliklerini belirlemektedir. Buna ek olarak, araç üretici şirketleri tarafından ayrı olarak gerekli kılınan müşteriye özel gereklilikler de mevcuttur.
ISO 16949 otomotiv Kalite Yönetim Sistemi nedir?
IATF 16949:2016, otomotiv endüstrisi için global alanda özel teknik gereklilikleri çerçeveleyen bir kalite yönetim standardıdır.Ekim 2016'da yayınlanan ve ISO/TS 16949'un yerini alan standardın temeli ISO 9001:2015'e dayanmaktadır.
Türkiye'deki otomotiv sektörü, aslında 60 yıllık bir geçmişe sahip. İlk adım, 1954'te Tuzla Jeep fabrikası kurulması ile atılmıştır. O zamanlar askeri cip ile kamyonet üretimi yapılıyordu. İlerleyen yıllarda ticari kamyon üretimine başlanıp, 1955 yılında kurulan Federal Türk Kamyonları A.Ş.
Kalite yönetimine neden gerek var?
Kalitenin iyileştirilmesi ürün ve hizmetlerdeki hataların en aza indirilmesini ve bu ürünlerin daha iyi bir kalite düzeyine ulaşmasını sağlamaktadır. Aynı zamanda işletmelerin rekabet güçleri sürekli iyileştirme ve kalite geliştirme çabalarıyla orantılı olarak artmaktadır.
IATF 16949 2016 nedir?

Yeni geçilen otomotiv standardı nedir?

Otomotiv sektörünün yeni kalite yönetim standardı olan IATF 16949:2016, Uluslararası Otomotiv İş Gücü (IATF) tarafından yayınlandı. ISO/TS 16949:2009 Müşterileri için yeni versiyona geçişin son tarihi 14 Eylül 2018 olup, 1 Ekim 2017 sonrasındaki denetimler IATF 16949:2016'ya göre gerçekleştirilecektir.

Bebekler icin hangi kumaslardan secilmeli?

Myeloproliferatif hastalik nedir?

1. Konular

1. 1.284.249
  2. Mesajlar

1. 1.670.716
  3. Kullanıcılar

1. 33.209
  4. Son üye

Geri
Üst Alt