Modoratör
Efsanevi Üye
Otomatik ilaç dağıtım sistemi nedir?
Bu sistem hastanelerde yatarak tedavi gören hastaların ilaçlarını tek bir merkezden günlük olarak hazırlamak amacıyla kullanılmaktadır. Otomatik ilaç dağıtım kabinleri ise hastanelerde kliniklere konumlandırılarak merkezi eczaneden kontrol edilmektedir.
Yüksek riskli ilaçlar hangi renk?
Yüksek riskli ilaç listesi belirlenir ve güncellenir. Eczanede kırmızı renkli etiketlerle işaretleme yapılır. Ayrı dolaplarda muhafaza edilir.
ITS deaktivasyon nasıl yapılır?
ITS deaktivasyon nasıl yapılır?
70 Kodlu Geri Dönüşümlü Deaktivasyon: İTS'de üzerinize kayıtlı olan karekodlar için bu sekmeden deaktivasyon işlemi yapılabilmektedir. Yapılan deaktivasyon işleminin iptali mümkündür. 70 Kodlu Deaktivasyon Bildirim İptal İşlemleri sekmesinden yapılabilmektedir.
Hastane ilaç eczane Yönetim Sistemi nedir?
Kapalı döngü ilaç yönetim sistemi ilaçların eczaneden servislere ve hasta başına kadar gerçek zamanlı izlenebilmesine olanak sağlayan hasta güvenliği ve ilaç güvenliğini artırırken hastanenin maliyetlerini düşüren bir sistemdir. Bu sistem eczane merkezlidir.
Yüksek riskli ilaçlar nelerdir?
4.1 Yüksek Riskli İlaç: Hatalı kullanıldıklarında hasta üzerinde geri dönüşsüz veya kalıcı etki yapan (örneğin; sakatlık, ölüm) ilaç ve sıvılardır.
Onayli deaktivasyon nedir?
Onayli deaktivasyon nedir?
ilaçların deaktivasyon işleminin İl Sağlık Müdürlüğü onayı ile gerçekleşmesi için gerekli adımların tanımlanmasıdır. yapılacağına dair standartlar, sistemin işletilmesine ve denetimine dair kuralları kapsamaktadır.
ITS de deaktivasyon nedir?
İlaç Takip Sistemi Üretici paydaşları kullanım dışı kalmış ürünlerin İlaç Takip Sisteminden çıkarılması amacıyla deaktivasyon bildirimi yapar. Ürünün sistemden çıkarılması istenilmişse deaktivasyon bildirimi yapılarak ürünün sistemden kaydı çıkarılır.
Eczane Bilgi Sistemi nedir?
Eczacı Bilgi Sistemi (EBS), başlangıçta Eczacı Odalarına kayıt ve nakillerin günümüz koşullarına uygun olarak yeniden düzenleneceği ve eczacıya ait bilgilerin tek bir sistem üzerinde toplanacağı, böylece herkesin ihtiyaç duyduğu bilgilere bu sistem üzerinden rahatlıkla ulaşacağı belirtilerek hayata geçirildi.