Modoratör
Efsanevi Üye
Otodidaktik olmak ne demek?
Özeğitimcilik (veya otodidaktisizm), herhangi bir ustanın (hoca veya öğretmen gibi) rehberliği olmadan gerçekleştirilen eğitim şeklidir. Genel olarak bir otodidakt, çalışacağı konuyu, çalışma materyallerini ve çalışma sıklığını ve çalışma zamanını kendi belirleyen kimsedir.
Insan bilgilerini doğuştan getirir sözü kime aittir?
Platon' da eğitim insan doğasına bir müdahaledir. İnsanın doğuştan getirdiği bazı özellikleri kabul eder fakat bu özelliklerin eğitim aracılığıyla değiştirilebileceğini de öne sürer. İnsanın doğuştan getirdiği özellikler başka bir deyişle, doğasını oluşturan özellikler, eğitimle değiştirilebilir.
Oto Didektif öğretim nedir?
Oto Didektif öğretim nedir?
Kelimenin köklerine inecek olursak; auto yani kendi, didaktikos yani öğretim anlamına gelmektedir. Herhangi bir eğitim modeli ya da eğitici gerekmeksizin kendi kendine yapılan düşünme, araştırma ve çalışmalarla öğrenme modelidir.
Kendi kendini eğitmek ne demek?
kendini eğitme Bir kimsenin, istek ve istenciyle, genel ya da özel bir alanda kendi kendini yetiştirip geliştirmesi.
Bir insan nasıl yaşamalı Sokrates?
Ahlakın amacı mutluluktur, insanın ulaşmak istediği en yüksek iyi de ancak mutluluktur ve mutluluğun yolu da erdemden geçer. Erdem insanın kendini bilmesiyle ortaya çıkan, yaşamı daha iyi hale getiren ve bizi mutlu kılan bilgidir. Bu nedenle Sokrates "kendini bil" sözünü söylemiştir.
Bilgi doğuştan gelir diyen filozof kimdir?
Bilgi doğuştan gelir diyen filozof kimdir?
Sokrates, ilk rasyonel düşünür olmasına rağmen sahip olduğu görüşlere dair ardında herhangi bir eser bırakmadı. Onun görüşleri ise, öğrencisi Platon'un kitaplarından tarafından öğrenilmeye başlandı. Sokrates (M.Ö. 469-399): Sokrates'e göre bilgi doğuştandır.
Mortimer Adler tarafından savunulan eğitim programı hangi felsefeye aittir?
Seküler perennializm 19. yüzyıl ortalarına kadar giden nispeten yeni bir felsefedir. Mortimer Adler ve Robert Hutchins tarafından desteklenmiştir.