Son Konular

Otodidaktik olmak ne demek?

Modoratör

Efsanevi Üye
Puan 38
Çözümler 0

Otodidaktik olmak ne demek?

Özeğitimcilik (veya otodidaktisizm), herhangi bir ustanın (hoca veya öğretmen gibi) rehberliği olmadan gerçekleştirilen eğitim şeklidir. Genel olarak bir otodidakt, çalışacağı konuyu, çalışma materyallerini ve çalışma sıklığını ve çalışma zamanını kendi belirleyen kimsedir.

Insan bilgilerini doğuştan getirir sözü kime aittir?

Platon' da eğitim insan doğasına bir müdahaledir. İnsanın doğuştan getirdiği bazı özellikleri kabul eder fakat bu özelliklerin eğitim aracılığıyla değiştirilebileceğini de öne sürer. İnsanın doğuştan getirdiği özellikler başka bir deyişle, doğasını oluşturan özellikler, eğitimle değiştirilebilir.

Oto Didektif öğretim nedir?

Oto Didektif öğretim nedir?
Kelimenin köklerine inecek olursak; auto yani kendi, didaktikos yani öğretim anlamına gelmektedir. Herhangi bir eğitim modeli ya da eğitici gerekmeksizin kendi kendine yapılan düşünme, araştırma ve çalışmalarla öğrenme modelidir.

Kendi kendini eğitmek ne demek?

kendini eğitme Bir kimsenin, istek ve istenciyle, genel ya da özel bir alanda kendi kendini yetiştirip geliştirmesi.

Bir insan nasıl yaşamalı Sokrates?

Ahlakın amacı mutluluktur, insanın ulaşmak istediği en yüksek iyi de ancak mutluluktur ve mutluluğun yolu da erdemden geçer. Erdem insanın kendini bilmesiyle ortaya çıkan, yaşamı daha iyi hale getiren ve bizi mutlu kılan bilgidir. Bu nedenle Sokrates "kendini bil" sözünü söylemiştir.

Bilgi doğuştan gelir diyen filozof kimdir?

Bilgi doğuştan gelir diyen filozof kimdir?
Sokrates, ilk rasyonel düşünür olmasına rağmen sahip olduğu görüşlere dair ardında herhangi bir eser bırakmadı. Onun görüşleri ise, öğrencisi Platon'un kitaplarından tarafından öğrenilmeye başlandı. Sokrates (M.Ö. 469-399): Sokrates'e göre bilgi doğuştandır.

Mortimer Adler tarafından savunulan eğitim programı hangi felsefeye aittir?

Seküler perennializm 19. yüzyıl ortalarına kadar giden nispeten yeni bir felsefedir. Mortimer Adler ve Robert Hutchins tarafından desteklenmiştir.

Özgü eğitimcilik veya otodidaktizm, bir ustanın rehberliği olmadan gerçekleştirilen eğitim şeklidir. Otodidaktlar, kendi çalışma konularını seçer, materyallerini belirler ve çalışma zamanlarını kendi yönetirler. Bu şekilde öğrenenler, kendi kendilerine öğrenme süreçlerini yönlendirir ve kendilerini geliştirirler.

Platon'un eğitim ve insan doğasıyla ilgili görüşleri hakkında bahsettiğiniz kısımda, insanın doğuştan getirdiği özelliklerin eğitim yoluyla değiştirilebileceğini ve eğitimin insan doğasına müdahale anlamına geldiğini belirtmişsiniz. Platon'a göre, insanın doğuştan getirdiği bazı özellikler vardır ancak bu özellikler eğitim ile değiştirilebilir ve geliştirilebilir.

Oto didektif öğretim kavramıyla ilgili olarak, bu terimin kökeni ele alındığında "auto" kelimesi kendi, "didaktikos" kelimesi ise öğretim anlamına gelir. Dolayısıyla oto didektif öğretim, herhangi bir eğitim modeline ya da eğitimciye ihtiyaç duymadan, kendi kendine düşünme, araştırma ve çalışmalarla öğrenme sürecini ifade eder.

Kendi kendini eğitmek kavramı ise bir kişinin kendi isteği ve yönlendirmesiyle belirli bir alanda kendini yetiştirip geliştirmesi anlamına gelir. Bu süreçte birey kendi öğrenme hedeflerini belirler ve kendi öğrenme sürecini yönetir.

Sokrates'in yaşam felsefesi hakkında bahsettiğiniz kısımda, ahlakın amacının mutluluk olduğunu ve mutluluğa erişmenin yolu olan erdemin önemine vurgu yaptığınızı görüyorum. Sokrates'e göre erdem, insanın kendini bilmesiyle yaşamı daha iyi hale getiren ve mutluluğa ulaştıran bilgi ve doğru davranışlar bütünü olarak tanımlanmaktadır.

Bilgi doğuştan gelir fikrini savunan filozof olarak Sokrates'in adını vermişsiniz. Sokrates'e göre bilgi doğuştandır ve insan doğuştan bazı bilgilere sahiptir. Sokrates'in bu görüşü, insanın içsel bir bilgelikle donatıldığını ve doğruyu bulmak için bu içsel bilgeliği kullanması gerektiğini ifade eder.

Mortimer Adler tarafından savunulan eğitim programının seküler perennializme ait olduğunu belirtmişsiniz. Seküler perennializm, eğitimde evrensel değerlere ve bilgiye vurgu yapar ve sürekli geçerli olan bilginin öğrencilere aktarılmasını savunur. Adler ve Hutchins, bu felsefeyi destekleyerek eğitim alanında bu yaklaşımı benimsemişlerdir.

Bulut cozumleri nelerdir?

Skype da sunum nasil yapilir?

1. Konular

1. 1.284.248
  2. Mesajlar

1. 1.670.699
  3. Kullanıcılar

1. 33.204
  4. Son üye

Geri
Üst Alt