Editör
Efsanevi Üye
Otizme neden olan besinler?
"OTİZM TEŞHİSİ KONMUŞ ÇOCUK GLUTENDEN UZAK DURMALI" Otizm teşhisi konmuş bir çocuğun diyetinden ilk çıkarılması gereken şeyler makarna, ekmek, börek, çörek gibi gluten içeren tüm besinlerdir. Otistik çocukların hemen hepsinde bağırsak ve mide problemleri olması da sürpriz değil.
Otizm büyüyünce geçer mi?
Otizmli bireyler ve ailelerine destek vermek amacıyla yapılan çalışmalar çerçevesinde düzenlenen panelinin açılış konuşmasını yapan Üsküdar Üniversitesi Rektörü, Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Otizmde erken teşhis ve eğitimin önemine işaret etti.
Otizmli çocuklar neden yemek yemez?
Otizmli çocuklar neden yemek yemez?
Uzmanlara göre otizmli bazı çocukların gıdalardan kaçınmayı öğrenmelerinin sebebi reflü, karın ağrısı, mide veya bağırsak sorunları olabilir. Bu rahatsızlıklara sahip otizmli çocuklar, bu ağrıları yeme ile ilişkilendiriyor ve yemek yemekten kaçınıyor.
Otizmli çocuklar hangi ekmeği yemeli?
Otizmli çocuklar hangi ekmeği yemeli?
Otizim ailesi, öncelikle çocuğun glutene karşı hassasiyeti olması gerektiğini bilmesi gerekir. Otizmli çocuklar glutensiz beslenmeli, tüm buğday ürünleri ( arpa, çavdar ) hayatından çıkartılmalı. Her türlü ekmek, makarna, şehriye, bulgur, yarma ( TABİ BUNLARIN DOĞAL OLANLARI BİLE DAHİL !!! )
Otistik çocuklara evde nasıl eğitim verilir?
OTİZMLİ ÇOCUĞUNUZA EVDE NASIL YARDIM EDEBİLİRSİNİZ?
- Çocuğunuza özel eğitim merkezinde öğretilenleri ve yapılan uygulamaları evde devam ettirmeye çalışın.
- Devletin karşıladığı 2 saat özel eğitime ek olarak, imkanınız ölçüsünde özel eğitim aldırmanız çocuğunuzun tedavi sürecine katkı sağlayacaktır.
Otizmli çocuklar neden güler?
Örneğin çocuk annesi istediği oyuncağı vermediğinde ağlar ya da istediği çikolatayı elde ettiğinde güler. Ancak otizmin erken belirtilerinden biri çocuğun ortada herhangi bir neden yokken kendi kendine gülmesi ya da ağlamasıdır. Benzer biçimde çocuk uygunsuz şekilde korktuğunda da gülmeye başlayabilir.
TV izlemek otizme neden olur mu?
TV izlemek otizme neden olur mu?
Otizmin nedeni halen kesin olarak bilinmemekle birlikte uzmanlar, televizyonun otizmi tetikleyen bir unsur olduğu konusunda hemfikirler. Uzmanlara göre, 0-2 yaş arasındaki bebeklerin günde 2 saatten fazla televizyon izlemeleri otizm belirtilerinin artmasına neden oluyor.