Son Konular

OSYM yerlestirme sistemi nasil isliyor?

ZeberusZeberus is verified member.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Webmaster
Puan 113
Çözümler 4

ÖSYM yerleştirme sistemi nasıl işliyor?

Merkezi Yerleştirme yönteminde adaylar, yükseköğretim programlarına, sınav puanları, ağırlıklı ortaöğretim başarı puanları, varsa ek puanları yükseköğretim programları ile ilgili tercihleri ve bu programların kontenjan ve koşulları göz önünde tutularak Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezince, bilgisayarla yerleştirilir …
Tercih sistemi nasıl çalışır YKS?
Adaylar tercihlerini, T.C. Kimlik Numarası ve şifre ile tercih süresi içinde ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden bireysel olarak yapacaklar ve tercihlerini, internet üzerinden elektronik ortamda göndererek tercih bildirimini tamamlayacaklardır.

YÖK yerleştirmeyi nasıl yapıyor?

Bu seneden itibaren ilgili puan türlerinde sınav puanı hesaplanan tüm adaylar için ortaöğretim başarı puanı eklenerek yerleştirme puanı hesaplanacak. Adaylar, önceki yıllarda olduğu gibi sınav puanına ortaöğretim başarı puanının eklenerek oluşacak yerleştirme puanıyla puan üstünlüğüne göre yerleşme imkanı elde edecek.
ÖSYM tercih robotu nasıl kullanılır?
"Üniversite Seç" kutucuğuna üniversite ismi girerek, o üniversitedeki lisans programlarının listesine ulaşabilirsiniz. "Program Seç" kutucuğuna ilgi duyduğunuz programı (mesleği) girdiğinizde, bu isimli programların bulunduğu üniversiteleri görebilirsiniz.

9 sınıf kayıtları nasıl yapılır?

Sınavsız ve puansız öğrenci alan ortaöğretim (lise) kurumlarının "çok programlı liselerin (ÇPL) bünyesindeki genel liselerin, imam hatip liselerinin ve meslek liselerinin" 9. sınıflarına yeni öğrenci kayıtları, MEB'in bildirdiği tarihler arasında e-kayıt sistemi ile elektronik ortamda gerçekleştirilecek.
LGS lise kayıtları nasıl yapılır?
LGS yerel yerleştirme sonuçlarına esas 1….Lise kayıtları için gerekli belgeler okuldan okula değişmekle birlikte genel olarak şu belgeler isteniyor:
- Yerleştirme sonuç belgesi (Mezun olunan okuldan onaylı)
- Ortaöğretim Öğrenim Belgesi.
- Öğrencinin Nüfus Cüzdanı ve Fotokopisi.
- Veliye ait Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği.

YKS de tercih sırası önemli mi?

Tercihler mutlaka başarı sırasına göre yapılmalı. ÖSYM, yerleştirme işlemini başarı sırasına göre yapar. Aynı programı, 1. tercihine ve 15. tercihine yazan adaylardan biri o programa yerleşecekse, başarı sırası daha iyi olan aday yerleşir.
Üniversite yerleşmeleri nasıl olacak?

2021 tercih robotu nasıl kullanılır?

Alcipan uzerine duvar kagidi olur mu?

1. Konular

1. 1.284.247
  2. Mesajlar

1. 1.670.693
  3. Kullanıcılar

1. 33.204
  4. Son üye

Geri
Üst Alt