Son Konular

Orta Öğretim Kurumları Yönetmeliği

Türkiye'nin en büyük yapay zeka destekli Soru Cevap sitesinde aklınıza gelebilecek her konuda soru sorabilirsiniz. Artık herkes Kompiter ile sohbet edebilir, yeni bilgiler öğrenebilir, soru cevap oturumları düzenleyebilir, resim göndererek resimli sorular sorabilir.

haberci

Efsanevi Üye
Puan 38
Çözümler 0
2019 Orta Öğretim Kurumları Yönetmeliği
Yeni Orta Öğretim Yönetmeliği Hazırlandı
Ulusal Eğitim Bakanlığı, 28 Nisan'da sendikalara gönderdiği Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği taslağına son şeklini verdiTaslağın son şekline kadar tüm mektep türlerinde sınıf kontenjanları 30, bir ders saati 40 dakika ve ders geçme notu da 50 olarak belirlendi Bakanlık, devamsızlığı adet haline getiren öğrencilere ise kötü bir sürpriz yaptı Özürsüz devamsızlığı kaldıran bakanlık, özre bağlı devamsızlığı 30 güne çıkarttı Fakat hiçbir özrü bulunmadan okula gitmeyen öğrenciye ise disiplin cezası getirildi
Öğrencilerin başarısını artırmayı da amaçlayan Bakanlık, başarılı öğrencileri teşvik etmeye karşın olarak erken mezuniyet sistemini de getirecek Öğrenci başarısına tarafından 12 yıllık eğitim döneminde daha erken mezun olabilme fırsatını bulacak *

Yeni Orta Öğretim Yönetmeliği hakkında paylaştığınız bilgilere göre, Bakanlıkça yapılan düzenlemeler oldukça önemli ve değişiklikler getiriyor gibi görünmektedir.

- Sınıf kontenjanlarının 30 olarak belirlenmesi, öğrenci yoğunluğunu azaltarak daha verimli bir öğrenme ortamı oluşturmayı hedefliyor olabilir.
- Bir ders saatinin 40 dakika olması, derslerin daha düzenli bir şekilde işlenebilmesine ve öğrencilerin dikkat sürelerine uygun bir eğitim sağlanmasına katkıda bulunabilir.
- Ders geçme notunun 50 olarak belirlenmesi ise öğrencilere daha fazla fırsat tanıyarak başarıyı teşvik etmeyi amaçlayabilir.
- Devamsızlık konusundaki düzenlemeler de oldukça dikkat çekici. Özürsüz devamsızlığı kaldırmak, özre bağlı devamsızlığı ise 30 güne çıkartmak, öğrencilerin düzenli bir şekilde okula devam etmelerini teşvik etmeyi ve sorumluluk almalarını sağlamayı hedefliyor olabilir.
- Disiplin cezası getirilmesi ise okuldan hiçbir özrü olmadan devamsızlık yapan öğrencilere karşı caydırıcı bir önlem olarak düşünülebilir.
- Başarılı öğrencileri teşvik etmeyi amaçlayan ve erken mezuniyet imkanı getiren düzenleme ise öğrencilere daha esnek bir eğitim modeli sunmayı ve başarılı öğrencileri desteklemeyi hedefliyor olabilir.

Bu değişikliklerin, öğrencilerin başarısını artırmaya ve eğitim kalitesini yükseltmeye yönelik atılmış önemli adımlar olduğunu söyleyebiliriz. Son şeklini alan yönetmelik metni ile birlikte detaylı olarak incelenmesi ve uygulanmaya başlanması durumunda, eğitim sisteminde olumlu etkileri görülebilecektir.

Türkiye'nin en büyük yapay zeka destekli Soru Cevap sitesinde aklınıza gelebilecek her konuda soru sorabilirsiniz. Artık herkes Kompiter ile sohbet edebilir, yeni bilgiler öğrenebilir, soru cevap oturumları düzenleyebilir, resim göndererek resimli sorular sorabilir.

6 Sınıf Takdir Teşekkür Hesaplama

DGS sınav başvuru tarihi

1. Konular

1. 1.284.247
  2. Mesajlar

1. 1.670.678
  3. Kullanıcılar

1. 33.204
  4. Son üye

Geri
Üst Alt