Editör
Efsanevi Üye
Organik tarım niçin önemlidir?
Organik tarım sayesinde insanların yaşam kalitesinin arttırılması sağlanmaktadır. Sağlıklı ürünlerin yetiştirilmesi için organik gübre kullanılması gerekmektedir. Toprağın verimliliğini azaltan ve insan sağlığına ciddi hasarlar veren kimyasal uygulamalardan uzak durulması sayesinde tarım yeniden canlanmaktadır.
Organik tarım nedir kısaca?
Organik tarım, bitki nöbetleşmesi, yeşil gübre, kompost, "biyolojik zararlı kontrolü"nü içeren ve toprak üretkenliğini sağlamada mekanik işlemeye dayanan; sentetik gübre, pestisit, hormon, hayvan yem katkıları ve genetiği değiştirilmiş organizmaların kullanımını reddeden veya sınırlayan tarım yöntemidir.
Organik tarım ürünleri neden pahalı?
Organik tarım ürünleri neden pahalı?
* Organik pazarlara gelen üreticinin ürününü kamyon yerine daha küçük araçlarla getirmesi, nakliyede birim ürün için daha fazla mazot maliyeti anlamına geliyor. Ayrıca konvansiyonel pazarcı pazar günü satamadığı ürünü ertesi gün satabilse de organik üreticinin satış şansı son derece sınırlı.
Organik tarım alanı nedir?
Organik tarım, insan sağlığına ve çevreye zarar vermeyen ve üretimde kimyasal girdi kullanılmadan, üretimden tüketime kadar her aşaması kontrollü ve sertifikalı tarımsal üretim biçimidir. doğal dengeyi koruyarak hava ve su gibi yaşamsal kaynakların ve doğal hayatın korunmasını amaçlayan bir üretim yöntemidir.
Organik tarım nedir nasıl yapılır?
Ekolojik tarım nasıl yapılır?
- Uygun tohum kullanmak ve ekilecek ürün seçimi.
- Verimliliği artırıcı uygulamalar – gübreleme.
- Hastalık ve zararlıların kontrolü
- Ekim nöbeti (Münavebe)
- Enerji kullanımı ve sulama.
- Kaynaklar.
2 yıllık organik tarım mezunları ne iş yapar?
2 yıllık organik tarım mezunları ne iş yapar?
Mezun olduğunda Organik Tarım Uzmanı unvanı kazanırsın. Bölüm mezunları tarım işletmelerinde, devlete ait laboratuvar, işletme, arazi gibi alanlarda, belediyelere ait kuruluşlarda uzman olarak çalışabilirler, özel girişimcilerin seraları, işletmeleri, arazi, bağ ve bahçelerinde uzman olarak iş bulabilirler.
Organik tarım alanı en çok nerede yapılır?
TÜRKİYE'DE ORGANİK TARIM En fazla organik üretim yapılan bölge % 66,2 ile Doğu Anadolu Bölgesidir.