Son Konular

OOE ne demek?

ZeberusZeberus is verified member.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Webmaster
Puan 113
Çözümler 4

OOE ne demek?

Bu doğrultuda, OEE'ye alternatif olarak OOE (Genel Operasyon Etkinliği) tanımlanmıştır. OOE, kullanılabilir süre kavramını vardiya süresi üzerinden değerlendiren ve herhangi bir sebeple kaynaklanan duruşu etkinlik kaybı olarak değerlendiren performans anahtarıdır.
Genel ekipman etkinliği nedir?
Toplam Ekipman Etkinliği, en basit tanımıyla "kaliteli bir ürün üretmek için zamanın ne kadar etkili kullanıldığının"ölçülmesidir.
Oos OOT ne demek?
ÜRETIM VE KALITE KONTROL ALANLARINDA YAPILAN TEST VE ANALIZLERIN SONUCLARI SPESIFIKASYON DISI (OOS: OUT OF SPECIFICATION) VEYA OOT (OUT OF TREND) SEKLINDE KABUL SINIRLARININ DISINDA KALABILIR.

OEE nasıl arttırılır?

OEE Değeri Nasıl Arttırılır?
- Üretim varlıklarınızı önceliklendirin.
- OEE bileşenlerini iyi anlayın.
- İşletmenize uygun OEE formülüne odaklanın.
- OEE'yi üretim ERP sistemine bağlayın.
- Nesnelerin İnternetini Kullanın.
- Kestirimci bakım faaliyetlerini yaygınlaştırın.
Plansız duruşlar nelerdir?
Planlanmamış duruşlar, ekipmanın üretim için planlandığı ancak planlanmayan olaylar nedeniyle çalışmadığı zamandan oluşur. Örnekler arasında ekipman arızaları, planlanmamış bakım, operatör veya malzeme eksikliği sayılabilir.
Makine performansı nasıl hesaplanır?
Üretim performansı nasıl hesaplanır?
- Mevcut üretim süresini (veya "Çalışma Zamanı") belirleyin ve ölçün.
- Elde edilen gerçek iş hacmini belirleyin ve ölçün.
- Mevcut üretim süresi boyunca (MDR'ye dayalı olarak) maksimum potansiyel verimi hesaplayın.
- Performans% = gerçek üretim / maksimum üretim x% 100.

Operasyonel verimlilik nasıl hesaplanır?

Operasyonel verimlilik iş sonucu üretilenlerin (elde edilen kazanç veya yapılan satış gibi) bu iş için harcananlara (kaynak, insan-saat, üretim masrafı gibi) oranı olarak hesaplanabilir.

Bulent Ortacgil kac yasinda oldu?

Sahin kac yilinda cikti?

1. Konular

1. 1.284.248
  2. Mesajlar

1. 1.670.715
  3. Kullanıcılar

1. 33.205
  4. Son üye

Geri
Üst Alt