Modoratör
Efsanevi Üye
Önyükleme sektörü nedir?
Önyükleme sektörleri sabit diskler, disketler veya bazen CD ve DVD'ler gibi depolama ortamlarında bulunur. Önyükleme işlemi sırasında, önyükleme sektörü programı donanım tarafından otomatik olarak bulunur ve ardından yüklenir. Bundan sonra, önyükleme sektörü işletim sisteminin kalan kısmını belleğe yükler.
MSConfig nedir ne işe yarar?
Sistem Yapılandırması MSConfig, Microsoft Windows başlangıç işlemiyle ilgili sorunları gidermek için tasarlanmış bir sistem yardımcı programıdır. Başlangıçta çalışan yazılımı, aygıt sürücülerini veya Windows hizmetlerini devre dışı bırakabilir veya yeniden etkinleştirebilir ve önyükleme parametrelerini değiştirebilir.
Önyükleme işlemi nedir?
Önyükleme, bir bilgisayar sistemini gerekli elektrik gücünü sağlayarak ve işletim sistemi yüklenene kadar başlatma hizmetlerini yükleyerek başlatmaktır.
Windows önyükleme nasıl yapılır?
Windows önyükleme nasıl yapılır?
Başlangıç öğesiniseçin ve ardından Görev Yöneticisi'ni Aç öğesini seçin. Görev Yöneticisi'nde, başlangıç programlarının hepsini etkinleştirin ve ardından Tamam'ı seçin. Bilgisayarı yeniden başlatmanız istendiğinde Yeniden Başlat'ı seçin.
Boot sektör virüsü nedir?
Boot sektör virüsü nedir?
Boot Sector virüsü, bilgisayarın boot edilmesi için önemli sistem bilgilerini içermekte olan MBR'ın üzerine kendini yazan ve bilgisayarın normal şekilde Boot edilerek işletim sisteminin açılmasının önüne geçen bir bilgisayar virüsüdür.
Makro virüsü nedir?
Makro virüsü, genel işlemleri gerçekleştirmek için programlar tarafından kullanılan bir komut seti olan makroları değiştiren veya bunların yerini alan bir bilgisayar virüsüdür.
Msconfig zaman aşımı kaç olmalı?
Bu ayar etkinleştirildiğinde yaptığınız tüm değişiklikleri manuel olarak geri döndürmeniz gerekir. Zaman aşımı alanı: MSConfig'i kullanarak, işletim sistemi seçim ekranının otuz saniye boyunca görüntülenmesine neden olabilirsiniz. Sonuç olarak genel başlatma süresine otuz saniye eklenir.
Msconfig nasıl yapılır?
Msconfig'e Nasıl Ulaşılır?
- Başlat dedikten sonra msconfig yazılarak bu arayüze ulaşılabilir.
- Ctrl + R – Çalıştır dediğinizde msconfig.exe yazarsanız da istenen sonucu alabilirsiniz.
Boot etmek ne demektir?
Boot etmek ne demektir?
Bilgisayar üzerinde İngilizce: booting, CPU'ya ilk elektrik verildiğinde bilgisayarın çalışabilmesi için uygulamaya konulan işlemler bütünü ve çalışan uygulamalardır. İşlem, bilgisayara ilk elektrik verildiğinde başlar ve bilgisayar normal görevlerini yapmaya hazır hâle geldiğinde sonlanır.
Bilgisayarda ön yükleyici nedir?
Bilgisayarda ön yükleyici nedir?
Giriş: GRUB (GRand Unified Bootloader) çok güçlü bir önyükleyici yöneticisidir. Sistemin yüklenmesinden ve kontrolün çekirdeğe (kernel) devredilmesinden sorumludur. En önemli özelliği esnek bir yapıya sahip olması ve her türlü işletim sistemini (Windows, Dos, Linux, Gnu Hurd, *BSD , BeOs vb.) desteklemesidir.
Windows önyükleme nasıl açılır?
Microsoft'un popüler işletim sisteminin önyükleme seçeneklerine erişmek için bilgisayarınızı yeniden başlatırken Shift tuşuna basmanız gerekir. Özelliği kullanabilmeniz için ilk olarak Shift tuşuna basılı tutmanız ve hemen ardından "Başlat>Aç/Kapa>Yeniden Başlat" yolunu izlemelisiniz.
Önyükleme nasıl açılır?
Bilgisayarınızda Güvenli Önyükleme'in durumunu denetlemek için:
- Başlangıç'a gidin.
- Arama çubuğuna msinfo32 yazın ve Enter tuşuna basın.
- Sistem Bilgileri açılır. Sistem Özeti'ni seçin.
- Ekranın sağ tarafında BIOS Modu ve Güvenli Önyükleme Durumu'na bakın.
HDD boot sector nedir?
Boot Sector programı veya bir diğer deyişle Bad Sector programı bilgisayarınızın sabit diskleri üzerinde taramalar gerçekleştirerek bilgisayarın harddiski üzerinde sorunlu bölgeleri size gösteren ve bu sorunlu bölgelerin tamir edilmesi konusunda size yardımcı olan yazılımlardır.
MBR virüsü nasıl temizlenir?
MBR virüsü nasıl temizlenir?
Komut satırına giriş yapın. Fixmbr yazıp Enter, tuşuna basın….Vista & Windows 7 (Sonraki işletim sistemlerinde de kullanılabilir) Kullanarak Silmek için;
- Kurtarma arayüzünden medyayı Boot edin.
- Sistem kurtarma seçeneklerinden Komut Satırı'na erişin.
- Bootrec /fixmbr yazıp enter'a basın.
Sentineller virüsü nedir?
Sentineller virüsü nedir?
Sentineller. Sentineller oldukça gelişkin virüs tipi olup yaratıcısına, bulaştığı bilgisayarları uzaktan kullanma yetkisi verir. Sentineller bot, zombi ya da köle adı verilen bilgisayarların oluşturduğu ve Hizmeti engelleme saldırısı gibi kötü niyetli amaçlarda kullanılacak geniş ağlar yaratmada kullanılırlar.
Sistem Yapılandırması ne demek?
Microsoft Sistem Yapılandırması (msconfig) aracı, Windows ile birlikte açılacak yazılımlar gibi yapılandırma ayarlarını değiştirmek için kullanılan bir Microsoft yazılım uygulamasıdır. Birkaç kullanışlı sekme içerir: Genel, Önyükleme, Hizmetler, Başlangıç ve Araçlar.
Boot virüsü nedir?
Sistem Yapılandırması normal başlangıç nedir?
Sistem yapılandırma yardımcı programı (Msconfig. exe) aracında Normal başlangıç, tanı başlangıçveya Seçmeli başlangıç seçeneğini belirleyebilirsiniz. Normal başlangıç seçeneğini belirlerseniz, bilgisayarınızı yeniden başlattığınızda seçenek Seçmeli başlangıç seçeneği olarak değişebilir.
MSConfig komutu ne işe yarar?
MSConfig komutu ne işe yarar?