Modoratör
Efsanevi Üye
Online ders vermek vergiye tabi mi?
3-KATMA DEĞER VERGİSİ YÖNÜNDEN Maalesef internet üzerinden uzaktan eğitim platformları kurarak Online / Videolu Uzaktan eğitim verenler % 18 KDV.'ye tabidirler. Bu nedenle her türlü araçlarla Uzaktan Eğitim veren kişiler mutlaka vergi mükellefi olmaları ve % 18 KDV Hesaplayarak ödemeleri gerekmektedir.
Evde özel ders vermek suç mudur?
Evde özel ders vermek suç mudur?
Özel ders sektörüne atılmayı düşünen bir çok öğretmenin aklından aynı sorular geçiyor: Evde özel ders vermek yasal mı? Öncelikle şunu belirtelim ki, eğer devlet okuluna atanmış, devlet memuru konumunda bir öğretmen değilseniz, Türkiye'de özel ders öğretmenliği yapmanızda herhangi yasal bir sıkıntı yoktur.
Özel ders vermek yasak mı?
Özel ders vermek yasak değil… Özel dersi öğrencinin evinde ya da kendi evinizde verebilirsiniz. İnternet üzerinden, sosyal medyadan duyuru yapıp öğrencilerle temas kurabilirsiniz. Bu işi yapan internetteki kimi siteler üzerinden duyurular yapabilirsiniz.
Özel dersin vergisi olur mu?
Özel dersin vergisi olur mu?
Özel ders veren öğretmenlerin devlet veya özel bir eğitim kurumunda da öğretmenlik yapmaları ve buradan ücret geliri elde etmeleri halinde, bu kurumlar tarafından ödenen ücretlerden gelir vergisi kesintisi yapılmaktadır.
Özel ders ücreti ne kadar?
Eğer size yakın mesafe de uzman bir öğretmen ile görüşürseniz ve haftalık alacağınız ders saatinin minimum 3 saat olacağını varsayarsak saatlik 80 TL – 100 TL arası fiyata özel ders alabilirsiniz.
Öğrenciler özel ders verebilir mi?
Öğrenciler özel ders verebilir mi?
Özel ders verirken temel kural; öğretmen öğrencisinden her zaman en az bir üst seviyede olmalıdır. Bu da demek oluyor ki bir lise öğrencisi, LGS yani liseye giriş sınavlarına hazırlanan bir öğrenciye veya ortaokul öğrencisine, ortaokul öğrencisi de ilkokul öğrencisine ders verebilir.
Devlet okulundaki öğretmen özel ders verebilir mi?
657 sayılı Kanunun 28. maddesine göre, devlet memurlarının özel ders vermemesi gerekmektedir.
Öğretmenin öğrenciye ücretli özel ders vermesi hukuki işlem midir?
Öğretmenin öğrenciye ücretli özel ders vermesi hukuki işlem midir?
dolayısıyla özel ders veren 657 sayılı kanuna tabi öğretmen; tacir ve esnaf sayılmakta ve bu öğretmene, kanunlardan doğan hukuki, cezai, ve disiplin işlemleri uygulanabilmektedir." …
Özel ders hukuki işlem mi?
İlgili görüş için tıklayınız. Dolayısıyla özel ders veren 657 sayılı Kanuna tabi öğretmen; tacir ve esnaf sayılmakta ve bu öğretmene, kanunlardan doğan hukuki, cezai, ve disiplin işlemleri uygulanabilmektedir.