Son Konular

Onemsiz ne demek?

ZeberusZeberus is verified member.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Webmaster
Puan 113
Çözümler 4

Onemsiz ne demek?

sıf. Önemi olmayan, bir önem taşımayan, ehemmiyetsiz.
Değersiz kıymetsiz ne demek?
Değeri olmayan veya değeri çok az olan, önemsiz, kıymetsiz, naçiz.
Eski Türkçede önemsiz ne demek?
naçiz / nâçiz / nâçîz / ناچيز Değersiz, önemsiz.

Naçiz ne anlama gelir?

Naçiz TDK Sözlük Anlamı Nedir? Türk Dil Kurumu kapsamında bakıldığı vakit bu kelimenin anlamı, 'Önemli olmayan ya da değersiz ve önemsiz' biçimlerinde ifade edilmektedir.
Kıymetsiz ne demek?
sıf. Bir değer taşımayan, maddî veya mânevî bir kıymeti olmayan.
Degersiz ingilizce ne demek?
değersiz {sıfat} meritless {sıf.} paltry {sıf.}
hakir / hakîr / حقير / حَق۪يرْ İtibarsız, değersiz, önemsiz.
Değersiz olan ne demek?
Değersiz kelimesi Türkçe'de "Değeri olmayan veya değeri çok az olan, önemsiz, kıymetsiz, naçiz." anlamına gelir.
Beylik ifade şekillerinden kaçınmak ne demek?
➡Beylik Söz deyiminin anlamı:Etkisi kalmamış, herkesin kullanageldiği söz anlamlarında kullanılan bir deyimdir. Bir başka açıdan çok yüksek perdeden konuşmak, caka satmak için büyük laflar etmek anlamında da kullanılan bir deyimdir.

Naciz vücudum ne demek?

değeri olmayan veya değeri çok az olan, önemsiz, kıymetsiz. farsça olumsuzluk ön eki na ile şey anlamına gelen çiz sözcüğünün birleşiminden oluşmuş kelime. atatürk'ün kendinden bahsederken söylediği benim naçiz vücudum sözünü de bu bağlamda benim değersiz varlığım olarak kabul edebiliriz.
Değersiz senedi nedir?
Değersiz Alacaklar, tahsil imkanı bulunmayan, değerini tamamen kaybetmiş nitelikte senetli ve senetsiz alacakları ifade etmektedir. Vergi Usul Kanunu'nun 322'inci maddesine göre kazai bir hükme ya da kanaat verici bir vesikaya göre tahsiline imkan kalmayan alacaklar değersiz alacaklardır.
Osmanlıca önemsiz ne demek?

Değersiz kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Önemsiz sözcüğünün 4 adet eş anlamı nedir karşılığı bulunmaktadır. Önemsiz ile aynı anlama gelen eş anlamlı kelimeler aşağıdaki gibidir;. Önemsiz sözcüğüne ait eş anlamlı kelimeler değersiz, küçük, naçiz ve ufak sözcükleridir.
Beylik ifade şekilleri ne demek?

Yurt yedek olunca ne oluyor?

Restoran mi lokanta mi?

1. Konular

1. 1.284.248
  2. Mesajlar

1. 1.670.706
  3. Kullanıcılar

1. 33.205
  4. Son üye

Geri
Üst Alt